Marmaris’te Gezi Teknesi Battı: Yolcular Son Anda Kurtarıldı
14
Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan Akvaryum Koyu'nda bir gezi teknesinin batması paniğe neden oldu. Olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, teknede bulunan yolcular güvenli şekilde tahliye edildi.
24
Edinilen bilgilere göre, Marmaris'in gözde turizm noktalarından biri olan Akvaryum Koyu'nda seyir halindeki gezi teknesi henüz belirlenemeyen bir nedenle su alarak battı. Olayın ardından bölgeye Sahil Güvenlik ekipleri sevk edildi.
Teknede bulunan yolcular, Sahil Güvenlik ekiplerinin koordinasyonunda ve çevrede bulunan teknelerin desteğiyle kısa sürede kurtarıldı. Yolcuların güvenli bir şekilde başka bir tekneye aktarılmasıyla olası bir facianın önüne geçildi.
34
Kaymakam Kaya Olay Yerinde İncelemelerde Bulundu
Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya da olay yerine giderek incelemelerde bulundu. Sahil Güvenlik ekiplerinden olayla ilgili bilgi alan Kaya, kurtarma çalışmalarını yerinde takip etti.
Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanmanın bulunmadığı, tüm yolcuların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.
44
Olayla İlgili Soruşturma Başlatıldı
Turizm sezonunun yoğun yaşandığı Marmaris'te meydana gelen tekne kazasının nedeninin belirlenmesi için ilgili kurumlar tarafından inceleme başlatıldı. Teknenin batış sebebi yapılacak teknik araştırmanın ardından netlik kazanacak.
Yetkililer, deniz turizmi faaliyetlerinde güvenlik kurallarına uyulmasının önemine dikkat çekerek, benzer olayların yaşanmaması için gerekli çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.