Marmaris’te Temizlik Emekçileri Yeni Yılda Sahneye Çıkıyor
13
Marmaris Belediyesi’nde görev yapan temizlik emekçileri, bu kez sokaklarda değil sahnede olacak. Günlük yaşamda cadde ve sokakların temizliği için özveriyle çalışan belediye personeli, geri dönüştürülebilir atıklardan yaptıkları müzik aletleriyle Yeni Yıl Festivali kapsamında konser verecek.
23
Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan Sıfır Atık Orkestrası, 27 Aralık Cumartesi günü saat 17.00’de 19 Mayıs Gençlik Meydanı’nda sahne alacak. Konserle birlikte hem müzik keyfi yaşatılması hem de sıfır atık ve çevre bilincine dikkat çekilmesi hedefleniyor.
33
Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden 25 personelin yer aldığı orkestrada, plastik çöp konteynerleri, atık cam ve pet şişeler, kartonlar ile tahta parçalarından üretilen enstrümanlar kullanılacak. Çalışmalar, sorumlu Barış Ünlü öncülüğünde yürütülürken, personel Kültür ve Sanat Evi Koordinatörü Cengiz Sezgin ile müzik eğitmeni Deniz Ersin Avcı’dan 15 gün süren eğitim aldı.
Yeni Yıl Festivali kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikte, temizlik emekçileri sahne ışıkları altında performans sergileyerek çevre duyarlılığına sanatsal bir katkı sunacak. Marmaris Belediyesi yetkilileri, tüm vatandaşları konsere davet etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.