Rus Milyarderin Lüks Yatı Marmaris'te Demirli

Rus Milyarderin Lüks Yatı Marmaris'te Demirli
Muğla'nın Marmaris ilçesinde yaklaşık 3 yıldır demirleyen Rus milyarder Roman Abramoviç'e ait 'Eclipse' isimli süper yat, donanımlarıyla dikkat çekiyor.

Rus milyarder ve eski Chelsea Futbol Kulübü'nün sahibi Roman Abramoviç’e ait 1,2 milyar dolar değerindeki süper yat Eclipse, yaklaşık 3 yıldır Muğla'nın Marmaris ilçesindeki özel bir marinada demirli durumda. 2022 yılının Mart ayında Rodos Adası'ndan gelen yat için yıllık yaklaşık 200 bin euro (700 bin Türk lirası) bağlama bedeli ödendiği tahmin ediliyor.

A W375597 02

Dünyanın en büyük ve lüks yatlarından biri olan Eclipse, sahip olduğu üst düzey donanımlarla dikkat çekiyor. 162,5 metre uzunluğundaki devasa yat, yüzme havuzları, sinema salonları, dalış ekipmanları ve iki mini denizaltıya sahip. Ayrıca, iki helikopter pisti, füze savunma sistemi ve lazer tabanlı paparazzi önleme teknolojisi gibi gelişmiş güvenlik sistemleriyle donatılan yat, adeta bir yüzen kale olarak tanımlanıyor.

A W375597 03

Dünyanın ikinci en büyük yatı olarak bilinen Eclipse, Abramoviç’in Türkiye'deki diğer mega yatı My Solaris ile birlikte Batı yaptırımları nedeniyle Rus oligarklarının Türkiye’yi güvenli bir liman olarak tercih etmelerinin örneklerinden biri olarak öne çıkıyor. Yatın Marmaris'te ne kadar süre kalacağı ve bir sonraki rotasının neresi olacağı ise hala belirsizliğini koruyor.

Kaynak:İHA

Bu haber toplam 139 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.