Marmaris, Jeep Safari’de ölümüne yolculuk

 MUHABİR
2 yıl önce 5 turistin jeep safari esnasında yaşamını yitirdiği Marmaris’te jeeplerin ön kısmında ölümüne yolculuk eden turistler ve fotoğrafçılar yetkileri harekete geçirdi.

2022 Yılında Jeep safari aracının devrilmesi sonucu Irak uyruklu 5 turistin hayatını kaybettiği 5’inin ise yaralandığı Marmaris’te Polis ve Jandarma ekipleri havadan ve karadan jeep safari turlarını aralıksız denetliyorlar.

Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, göreve gelir gelmez Cip Safarilerin sıkı şekilde denetlenmesi için Polis ve Jandarma ekiplerine talimat verdiğini belirterek, şunları söyledi:

“Jeep safarilerin ana yollarda, trafiğin yoğun olduğu bölgelerde ve kamuya açık alanlarda olmamak şartıyla Marmaris Asparan’daki 2 kilometrelik trafiğe kapalı bir alanda “Su Savaşları” ve “Off Road” yapmasına izin verdik. Özellikle Dünyaca Ünlü Kız Kumun’da Cip safariler nedeniyle biz çok şikayet gelince onlarla bir toplantı yaptık. Bu sorunun ortak bir yol bulunarak çözümü için çalışıyoruz”

whatsapp-image-2024-05-24-at-10-03-37.jpeg

ARACIN ÜZERİNDE POZ VERMELERİ YANLIŞ

Kaymakam Kaya, Cip safari esnasında turistlerin veya safari ekibinde yer alan fotoğrafçıların Cip üzerinde ve önünde tehlike oluşturacak şekilde bulunmasının doğru olmadığını ifade ederek, “Fotoğrafçı da olsa bu şekilde görüntü vermesi, turistlerinde aracın üzerinde ön kısmında poz vermesi kabul edilemez. Marmaris’te maalesef 5 Iraklı turistin yaşamını yitirdiği 5 turistin ise yaralandığı bir olay var. Kazanın ne zaman olacağını kestirmek mümkün değil. Bu nedenle safari yapan arkadaşların çok dikkatli olması lazım. Turizm sezonu öncesinde çok sıkı kontrollerimiz oldu. Eksikleri tespit edilen araçlara işlem yapıldı. Bugün bizimle paylaşılan araçların üzerinde ki fotoğraf ve görüntülerle ilgili işlem yapılması talimatı verdim” dedi.

whatsapp-image-2024-05-24-at-09-57-39-1.jpeg

JEEP SAFARİ ARAÇLARI DENETLENDİ

Muğla'nın Marmaris ilçesinde polis ve jandarma trafik ekiplerince, Jeep safari sezonu başlangıcında yapılan denetimlerde, kurallara uymayan sürücülere araç bağlama ve para cezası uygulandı.
Marmaris Bölge Trafik İstasyon Amirliği ve İlçe Jandarma Trafik Timi ekipleri, Jeep safari turu yapan araçlara yönelik eş zamanlı karadan ve havadan denetim gerçekleştirdi.
Marmaris-Datça kara yolundaki yapılan denetimlerde 100’e yakın Jeep safari sürücüsü ve aracı denetlendi.

5 TURİST YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ

2022 Yılında Muğla'nın Marmaris ilçesinde turistleri taşıyan Jeep safari aracının devrilmesi sonucu Irak uyruklu 5 kişi hayatını kaybetmiş, 5 kişi ise yaralanmıştı.

2018 yılında ise Muğla’nın Fethiye ilçesinde, 8’i yabancı 11 kişinin bulunduğu safari turundaki Jeep, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu otobüs durağına çarparak devrilmiş ve kazada 11 kişi yaralanmıştı.

TURİSTLERDEN YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Marmaris'in en gözde aktivitelerinden birisi olan jeep safari turları turistlerden yoğun ilgi görüyor. Toz, taş ve çamurlu dağ yollarında, nehirler ve Marmaris'in muhteşem doğal güzellikleri arasında çevre köyleri de içine alan parkurlarda yapılan macera dolu bir eğlence ile turistler doyasıya eğleniyor ve gezi boyunca “Su Savaşı” yapıyorlar.

Jeep Safari 4x4 arazi araçlarında her jeep'te 4 ila 8 kişiden oluşan gruplarla yapılıyor. Turlar hem eğlenceli hem de doğal güzellikler arasında Marmaris'in çevre yörelerini görme ve köy yaşamına tanık olma fırsatı sunuyor. Jeep Safari turları Marmaris’in Bozburun yarımadasında, Gökova Körfezi civarında, Asparan Orhaniye-Kızkumu, Hisarönü, Bozburun, Çiftlik, Turunç, Akyaka ve Akbük bölgelerine yapılıyor.

Bu haber toplam 193 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.