MARMARİS KAYMAKAMLIK BİNASI RESTORE EDİLECEK

MARMARİS KAYMAKAMLIK BİNASI RESTORE EDİLECEK
1939 yılında inşa edilen ve 1959 yılında tescillenen Marmaris Hükümet Konağı yıllar içinde yıpranmasının ardından restore edilememiş ve balkonun her an yıkılma tehlikesi ile kaldırım emniyet şeridi ile yaya geçidine kapatılmıştı. Kaymakam Nurullah Kaya’nın girişimleri ile bugün Restorasyon mimarı Taner Kasap ile görüşerek binanın tarihi dokusuna dokunulmadan sağlamlaştırma çalışmalarının başlanacağı belirtildi.

İki katlı ve 900 metre kapalı alan üzerine kurulan, Hükümet Konağında Kaymakamlık birimleri beraberinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Başkanlığı bulunuyor.

Marmaris ilçe merkezinde Kordon caddesinde olan ve içeriden bakınca muhteşem bir deniz manzarasına sahip, dışarıdan bakınca her an birilerinin üzerine yıkılacak balkonları ile bakımsız görünen binanın, tarihi dokusuna dokunmadan sağlamlaştırma, bakım ve onarım çalışmaları Kaymakam Nurullah Kaya tarafından bizzat incelenerek projelendirilme aşamasına getirildi.

Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya restorasyon alanında uzman Mimar Taner Kasap ile görüşerek, sıvaları dökülmüş, paslı demirlerin göründüğü binanın Marmaris’e yakışır şekilde yeniden düzenleneceğinin sinyallerini verdi.

(GÜLDEMET KIZIL)

Bu haber toplam 1587 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum