Marmaris Küllerinden Doğuyor

Marmaris Küllerinden Doğuyor
2021 ve 2022 yıllarında Muğla'nın Marmaris ilçesinde yaşanan büyük orman yangınlarının ardından ormanlık alanlarda hummalı bir çalışma yürütülüyor. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın koordinesinde Orman Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda yanan alanlar temizleniyor, teraslama çalışmaları yapılıyor ve fidan dikimi gerçekleştiriliyor.

Yangının ardından yanan ağaçlar sahadan temizleniyor. Dik yamaçlarda su tutulması ve erozyonun önlenmesi için teraslama çalışmaları yapılıyor. Yanan ağaçların kozalaklarından düşen tohumlardan çimlendirme yöntemi uygulanıyor. Tohum serpme ve fidan dikim yöntemi ile ağaçlandırma çalışmaları yapılıyor. Fidanların daha sağlıklı büyümesi için fidan diplerindeki yabani otlar temizleniyor.

screenshot-2.jpg

Dikilen Fidan Türleri:

Mavi servi
Kara servi
Zakkum
Kıbrıs
Akasya

Yanan Alanların İmara Açılması:

Orman Bölge Müdür Yardımcısı Adnan Güller, yanan alanların imara açılma ihtimalinin kesinlikle olmadığını ve Anayasa'nın 169. maddesi ile koruma altında olduğunu açıkladı.

uuu.jpg

Marmaris'te yaşanan büyük orman yangınlarının ardından Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen hummalı çalışmayla ormanlık alanlar yeniden yeşermeye başladı. Doğal gençleştirme ve suni gençleştirme çalışmalarıyla milyonlarca fidan toprakla buluşuyor. Bu çalışmalar, Marmaris'in doğal güzelliğinin korunması ve gelecek nesillere aktarılması için büyük önem taşıyor.

Kaynak:İHA

Bu haber toplam 421 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.