Marmaris’te başlatılan ÇED süreci tepki toplamıştı: AK Partili başkan adayı “sözünü aldım” dedi

 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Muğla’nın Marmaris ilçesi Beldibi Mahallesinde orman arazisi vasfındaki alanda özel bir firma tarafından yapılması planlanan Mermer Ocağı yapılması için ÇED süreci başlatılması birçok kesimin tepkisini toplamıştı. AK Parti Marmaris Belediye Başkan adayı Serkan Yazıcı konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Sayın Valimizi ve Çevre Şehircilik Bakanlığı yetkililerini aradım. Böyle bir ÇED’in verilmeyeceği sözünü aldım” dedi.

Muğla’nın Marmaris İlçesi Beldibi Mahallesi Kırbaşı Tepesi mevkiinde, Datça Agrega Beton Turizm Tic. San. İnş. Hafr. Mermer İşletmesi A.Ş. tarafından, “202200545 Ruhsat Numaralı II-B Grubu Mermer Ocağı” faaliyetinin yapılması planlanıyor. Geçtiğimiz günlerde Mermer Ocağı yapılması için ÇED süreci başlatıldı.

ÇED dosyasında yer alan bilgilere göre; ruhsat ve ÇED alanı orman arazisi vasfında. Muğla Orman Bölge Müdürlüğünden gerekli izin işlemleri tamamlandıktan sonra çalışmalara başlanılacak. Proje alanına en yakın yapı üretim çalışmaları yapılacak alan sınırı itibariyle 800 m güneybatıda bulunan mesken. Ayrıca 1100 m doğu yönünde MUSKİ Genel Müdürlüğü Marmaris İçme suyu Arıtma Tesisi yer alıyor. Proje alanının 573 m güney yönünde Marmaris Milli Parkı bulunuyor.

“MARMARİS’TE DOĞAYA ZARARLI OLACAK HER ŞEYE KARŞIYIM”

AK Parti Marmaris Belediye Başkan adayı Serkan Yazıcı proje ilişkin yaptığı açıklamada, “Sizlerin de aldığı gibi bende bir haber aldım. Marmaris’te bir mermer ocağının ÇED raporu alması ile ilgili. Hemen hem Sayın Valimizi ve Çevre Şehircilik Bakanlığı yetkililerini aradım. Böyle bir ÇED’in verilmeyeceği sözünü aldım. Marmaris’te doğaya zararlı olacak her şeye karşı olduğumu belirtmek istiyorum. Sizlerle birlikte bunun karşısında olacağımın sözünü vermek istiyorum. Her şey güvende” dedi.

Bu haber toplam 160 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.