MARMARİS'TE İSRAİL'İN GAZZE'YE YAPTIĞI SALDIRILAR PROTESTO EDİLDİ

MARMARİS'TE İSRAİL'İN GAZZE'YE YAPTIĞI SALDIRILAR PROTESTO EDİLDİ
Marmaris’te İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırılar protesto edildi. Marmaris’te yaşayan vatandaşlar, siyasi parti temsilcileri, Sosyal toplum örgütleri ve Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ın da katıldığı ‘Marmaris Zalime karşı ‘ protestosunda tek dilek savaşın durmasıydı.

Marmaris Atatürk meydanında bugün saat 17.00 den itibaren toplanan Marmaris halkı, ellerinde ‘ Marmaris Halkı çocuk ölümlerine, soykırım ve teröre karşıdır, Marmaris halkı zalime karşı, çocuklar ölmesin katil İsrail ‘ yazılı pankartları tutarak eylem yaptı. Ölenler için saygı duruşu ile başlayan savaş karşıtı protestoda İstiklal Marşı okundu.

img-20231019-wa0006.jpg

'İsrail savaş suçu işliyor’

Muğla Baro Başkanı avukat Levent Akgün ve Baro üyesi avukatlarında katıldığı protesto yaklaşık 1 saat sürdü. Muğla Baro Başkanı Avukat Levent Akgün ‘13 günden beri İsrail devleti tarafından sivil halka karşı katliam olarak adlandırılabilecek eylemler gerçekleştirilmekte. Bunun sonunda binlerce insan hayatını kaybetti maalesef hayatını kaybedenler içinde birçok kadın ve çocuk bulunuyor. İsrail devletinin yapmış olduğu bu eylemler artık insanlık suçu, savaş suçu niteliği taşımakta. Uluslararası kamuoyu bir an evvel bu konuda çağrılara kulak vermeli, saldırılara bir an evvel son verilmesi konusunda gereğini yapma zorunluluğu bulunmaktadır. Biz Muğla barosu olarak sürecin en başından bu yana kaygı ve üzüntü ile takip etmekteyiz bir hukukçu olarak yapılan eylemlerin savaş suçu olduğunu değerlendirmekle birlikte bunun bir yaptırımı ve karşılığı olduğu düşüncesiyle bir an evvel harekete geçilmesi gerektiğini bilgisini vermek istiyorum. ‘’ diyerek yetkilileri göreve çağırdığını belirtti. Avukat Akgün ‘Savaş suçu ve insanlık suçu işleniyor bu durumun uluslararası arenada bir yaptırımı olması gerekiyor’ dedi.

img-20231019-wa0005.jpgAtatürk Meydanına gelerek protestolara destek veren MHP Marmaris İlçe Başkanı Onur Ünver ‘’ Bir nebze de olsa tepkimizi göstermek adına bütün siyasi partiler sivil toplum örgütleri Marmarisli vatandaşlar şu an buradalar. bizim nazarımızda terör devleti olan İsrail ve Amerika Gazze’de yapmış oldukları katliama hiçbir şekilde kabul edilebilir yanı yoktur. bir an önce bu katliamların son bulmasını temenni ediyoruz’ dedi.

img-20231019-wa0005-001.jpg

' Soykırımın ne olduğunu en iyi bilenlerden İsrail soykırım yapıyor’
Marmaris yaşayanı Emekli Habil Demiröz ‘Tüm dünyanın gözleri önünde bir soykırım hatta soykırıma Naziler tarafından uğramış İsrailliler, Yahudiler, maalesef bunu yapıyorlar soykırımı ne demek olduğunu en iyi onlar biliyorlar. Bugün cepheden cepheye bir savaş yok, çocuklar öldürülüyor kadınlar öldürülüyor, yaşlılar öldürülüyor, hastanede yaralı öldürülüyor, hastanede ameliyat masasında hasta ve doktor öldürülüyor. Bütün dünya sözde medeni ileri olan Avrupa, Amerika tamamen gaflet uykusundalar kimse sahip çıkamıyor. İki yüzlü Avrupa yine burada tekrar iki yüzünü gösterdi hani siz insan hakları savunucusuydunuz, hani Ördekler, balinalar çamura bulandığında petrole bulandığında manşet yapıyordunuz nerede Filistinli çocukların katliamı. Elektrik yok, su yok, iş makinası yok, benzin yok, hiçbir şey yok, tamamen ölüme terk edilmiş ve sinema seyreder gibi seyrediyoruz. Ama bu sadece Filistin’in davası değil bugün Filistin düşerse yarın Ankara düşer ,İstanbul düşer ,Bakü düşer ,Türk dünyası düşer, İslam dünyası düşer. İsrail bir adım atıyor ses yok İsrail bir adım atıyor bakıyor ses yok İslam dünyası uyuyor her defasında daha bir cesur hale gelerek bu hamleleri yapıp katliamlara devam ediyor. Biz burada üç kişi beş kişi olabiliriz bir nal 1 atı bir at bir yiğidi bir yiğit ülkeyi kurtarır inancına sahibiz bir yerden başlamamız lazım.’’ diyerek tepkisini gösterdiğini belirtti.

img-20231019-wa0007.jpg


‘Saldırılara göz yummayalım’
Ak Parti Marmaris İlçe Başkanı Ceyhun Gökmen savaşın her türlüsüne karşı olduğunu belirterek ‘’ Gerçekten bu son saldırı hastanenin yıkılması çok büyük bir etki yarattı. Burada herkes bir araya geldik bir tepki göstermemiz gerekiyordu. Bu insanlık dışı davranış herkesin kalplerini en derinine kadar acıttı. Burada sadece Müslümanlara seslenmiyoruz, Hristiyanlara, Yahudilere sesleniyoruz lütfen göz yummasınlar. Bu bir katliamdır savaşın bir anlayışı bir etiği vardır askerler arasında savaşılır terör örgütleri ile savaşılır ama masum halkın öldürülmesi bu akıl alacak kabul edilebilecek bir şey değil, bunu hazmetmek görmezden gelme mümkün değil dolayısıyla buradan tüm insanlara sesleniyorum buna lütfen göz yummayalım tepki gösterelim ‘’ dedi

HABER: GÜLDEMET KIZIL

Bu haber toplam 688 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.