MARMARİS'TE KADINLAR ŞİDDETE KARŞI YÜRÜDÜLER

MARMARİS'TE KADINLAR ŞİDDETE KARŞI YÜRÜDÜLER
25 Kasım kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele gününde onlarca kadın Ketenci otelin önünden, Atatürk Meydanına kadar ellerinde pankartlarla ve sloganlar atarak yürüdüler. Yürüyüşte kadınlar güç birliği ve dayanışma içinde olmalarını , kadınların şiddete karşı duruşunu vurguladılar.

Yürüyüş esnasında yüzlerce kadından ''Kadın yaşam özgürlük! Erkek adalet değil gerçek adalet! Sövme dövme şiddet gösterme! Savaşa hayır!'' sloganları attılar.

Bir çok sosyal toplum kuruluşunun bir araya gelerek yapılan Kadın Hakları yürüyüşü Atatürk meydanında yapılan basın açıklaması ile son buldu.

whatsapp-image-2023-11-26-at-10-36-58-1.jpeg

Kadın hakları platformu sözcüsü yaptıkları konuşmada ;'' savaşa karşı barışı, erkek şiddetine karşı yoksulluğa karşı, hayatlarımızı ve haklarımızı savunuyoruz. Kadın mücadelesi her zaman olduğundan daha çok baskıyla susturulmaya çalışılıyor. Erkek şiddeti cezasız bırakılırken, hayatını savunan kadınlar oldukça büyük cezalara saptırılıyorlar. Mücadelelerle inşa edilen oldukça önemli İstanbul sözleşmesi bir gecede fes edildi. Haklarımız ve hayatlarımız için İstanbul sözleşmesinden vazgeçmeyeceğiz. Kadına yönelik şiddet tüm yönleri ile ortadan kalksın istiyoruz. Vardık var olacağız. Hayatımıza, haklarımıza, ve emeğimize sahip çıkıyoruz.'' sözleri ile haklarını savunmaya devam edeceklerini ilettiler.

whatsapp-image-2023-11-26-at-10-36-58-2.jpeg

(GÜLDEMET KIZIL)

Bu haber toplam 42 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum