'İnci Taneleri' dizisinde dikkat çeken protesto

'İnci Taneleri' dizisinde dikkat çeken protesto
'İnci Taneleri' dizisinde kadına yönelik şiddet protesto edildi. Senaryo gereği eşinden gördüğü şiddet sebebiyle hastaneye kaldırılan 'Dilber'e pavyonda çalışan arkadaşların destek verdi. Şiddeti protesto etmek için sahneye çıkmak istemeyen kadınlara erkeklerin de destek olduğu görüldü. Bölüm izleyecilerden tam not aldı.

Yılmaz Erdoğan'ın yazdığı başrolünü oynadığı 'İnci Taneleri' dizisi dün akşamki bölümüyle dikkat çekti.

Yeni bölümde kocasından dayak yediği için sahneye çıkamayan 'Dilber'i, iş arkadaşları yalnız bırakmadı. Pavyonda çalışan kadınlar, 'Dilber'in uğradığı şiddeti protesto etmek için sahneye çıkmak istemediklerini patronları 'Kamuran'a iletti. 'Kamuran'ın tepkisiz kalması üzerine sahneye çıkarak, "Arkadaşımız Dilber, vahşice bir şiddete uğradı. Maalesef şu anda hastanede. O yüzden müsaadenizle bugün oynamak istemiyoruz.

Oynayın derseniz oynarız ama biz arkadaşımıza yapılanı protesto etmek istiyoruz" dedi. Pavyondaki erkekler de şiddete sessiz kalmayarak protestoya alkışlarla destek verdi.

'Kamuran' daha sonra yaraları ve acıları ile hastaneden taburcu olan 'Dilber'i arayarak çalışmasını istedi. 'Dilber' yaralarını makyaj ile kapatarak sahneye çıkması izleyenleri gözyaşlarına boğdu.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu 2024 Şubat ayı raporunda bu ay 36 kadının öldürüldüğünü açıkladı.

Kaynak:İHA

Bu haber toplam 59 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.