Marmaris’te nöbete başlayan yaşam savunucuları gözaltına alındı

Marmaris’te nöbete başlayan yaşam savunucuları gözaltına alındı
Marmaris’in İçmeler Mahallesi Kızılkum mevkiinde Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından yapılması planlanan Marmaris Kızılbük Resort Otel ve Devremülk projesi ile ilgili olarak ÇED Gerekli Değildir Kararının iptalinin ardından inşaat faaliyetlerine devam eden şirketin çalışmaları durdurulmuştu. İnşaat önünde nöbete başlayan yaşam savunucuları gözaltına alındı.

BERİTAN YÜCEL

Marmaris Kent Konseyi’nce, Marmaris’in İçmeler Mahallesi Kızılkum Mevkiinde Sinpaş Gayrimenkul Yat.  Ort. A.Ş.  tarafından yapılması planlanan “Marmaris Kızılbük  Resort  Otel  ve Devremülk”  projesine verilen “ÇED Gerekli Değildir” kararının iptali için açılan dava geçtiğimiz Temmuz ayında görülmüş ve mahkeme çed gerekli değildir kararının iptaline karar vermişti.

Mahkemenin iptal kararına rağmen inşaat faaliyetlerine devam eden şirketin faaliyetleri Marmaris Belediyesi’nce dün durduruldu. İnşaat çalışmalarının tekrar başlamasını önlemek isteyen yaşam savunucuları inşaat önünde nöbete başladı.

Fakat bugün öğle saatlerinde Ekolojik Mücadele Komitesi ve Marmaris Kent Konseyi üyeleri gözaltına alındı.

Marmaris Kent Konseyi'nce yapılan açıklamada, "Aralarında Marmaris Kent Konseyi Çevre Grubu sözcüsü Halime Şaman’ın da olduğu 15 arkadaşımız gözaltında" denildi.

“EĞER BİZİM İÇİN SUÇSA SİNPAŞ İÇİNDE SUÇ”

Avukat Arzu Alper gazetemize yaptığı açıklamada, “1,5 yıldır Sinpaş orada ulaşımı engelledi zincir vurdular, bizimkilerde Sinpaş’ın zincirinin yanına ikinci bir zincir vurdu. Biz anında ulaşımı engellemiş olduk. Savcılığın herkese eşit davranması lazım. Sinpaş’a hiçbir şey yapmayıp bizimkilere uygulaması eşitsizlik. Eğer bizim için suçsa Sinpaş için bu durum 1,5 yıldır suç” dedi.

Bu haber toplam 1699 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.