Marmaris’te ormanı yakan şahsa 19 yıl hapis cezası

Marmaris’te ormanı yakan şahsa 19 yıl hapis cezası
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Muğla’nın Marmaris ilçesi Bördübet'te, 21 Haziran 2022'de S.A.’nın kundaklaması sonucu meydana gelen orman yangınla ilgili davada karar verildi. Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi, S.A hakkında 19 yıl hapis ve 190 bin TL adli para cezası ile cezalandırılmasını tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık S.A’nın yargılandığı davada kararını verdi. Mahkeme S.A. hakkında 19 yıl hapis ve 190 bin TL adli para cezası ile cezalandırılmasını tutukluluk halinin devamına karar verdi.

-OLAY

Marmaris Hisarönü Mahallesi Bördübet ve Yedi Adalar bölgesinde 21 Haziran 2022’de saat 19.45 sıralarında yangın çıktığının bildirilmesi üzerine, Muğla İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü, olayın sabotaj olup olmadığıyla ilgili olarak çalışma başlatmıştı.

Yangının çıkış noktası olarak değerlendirilen noktada yakılmış 3 araç lastiği bulunmuş, ayrıca bu alanda 48 plakalı terkedilmiş bir motosiklet ele geçirilmişti. Motosiklet ile ilgili yapılan araştırmada motosiklet sahibinin S.A. olduğu, şahsın tehdit, basit yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçlarından kaydının bulunduğu belirlenmişti.

Titiz çalışma sonucu, S.A, Bördübet Saklıkoy mevkisinde ormanlık alanda bulunmuştu. Alkollü olduğu belirlen S.A, gözaltına alınırken saklandığı yerdeki ağaçlık alanda 2 benzin bidonu ele geçirilmişti.

Şüpheli S.A'nın ilk sorgusunda, ailevi sorunlar yaşadığını, babasının bölgede bulunan arazisini sattığını, babası tarafından dışlandığını ve bu nedenle yangın bölgesinde 3 ayrı noktaya sigara izmariti atarak yangın çıkardığını itiraf etmişti.

Bu haber toplam 260 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.