Marmaris'te Türk Mutfağı Haftası Etkinlikleri Coşkuyla Kutlandı!

21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında Muğla'nın Marmaris ilçesinde tarihi müze kalesi, lezzetli Türk mutfağının renklerine büründü. Yerli ve yabancı turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği etkinliklerde folklor gösterileri ve müzik konseri eşliğinde asırlık Türk mutfağı yemekleri tadım servisleri yapıldı.

Marmaris Kalesi'nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan etkinlikte, ilçedeki 5 yıldızlı 7 otelin şefleri tarafından 'asırlık tarihlerle Türk mutfağı' kitabından derlenen menüler sunuldu. İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Folklor ekibi ve ilköğretim öğrencilerinin sunduğu folklor gösterileri ile coşku katılan etkinliğin ardından, lezzetli Türk yemekleri gelen konuklara ikram edildi.

screenshot-1.jpg

DESTEK MESAJI

Etkinlikte konuşan Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, Türk mutfağının önemini vurgulayarak şunları söyledi:

"Bizler Marmaris'imizde Türk Mutfağını bir buse bir miktar gösterebilmek için bugün bir araya geldik. Maharetli aşçılarımız ile şeflerimiz ile hafta boyunca bu etkinlik devam edecek. Bugün burada bir tadım etkinliği yapacağız. Sürdürülebilir Türk mutfağının lezzet ve tariflerinin gelecek nesillere aktarılması"

screenshot-2.jpg

TURİSTLER LEZZETTEN MEMNUN

Tadım davetine katılan İngiliz misafirler ise Türk mutfağına olan hayranlıklarını dile getirerek, yemekleri çok lezzetli bulduklarını belirttiler.

Marmaris Kale Müzesi'nde gerçekleşen etkinliğe Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Zehra Türk, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Mehmet Demir, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Murat Çam, İlçe Emniyet Müdürü Emre Alay, ilçedeki kurum müdürleri, Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mutlu Ayhan, odalar ve ilçedeki otellerde konaklayan İngiliz turistler ile yerli turistler katılım sağladı.

Marmaris'te gerçekleştirilen bu etkinlik, Türk mutfağının zenginliğinin ve lezzetinin dünyaya tanıtılması açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Kaynak:İHA

Bu haber toplam 542 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.