Marmaris'te vatandaşlar kaygan kavşağa önlem istiyor

Marmaris'te vatandaşlar kaygan kavşağa önlem istiyor
Marmaris ilçe merkezinde bulunan Kemeraltı mahallesindeki eski Datça yolu ışıkların kesişme noktasındaki kavşak, özellikle motor sürücülerinin kabusu olmaya devam ediyor.

Yağışlı havalarda meydana gelen en az beş kaza ile birlikte artan motor kayıpları ve yaralanmalar, sokak esnafını endişelendiriyor. Esnaflar, sorumluluk alanının belirsizliği üzerine, her yağmurda yaşanan bu olaylara çözüm bulunması çağrısında bulundular.

O sokakta ofisi olan Sertan Yüce, konuyla ilgili olarak son iki yıldır sürekli uyarılarda bulunduklarını ve bölgedeki esnafların bu duruma şahit olduklarını ifade etti. Her yağmurda ve kış mevsiminde, özellikle motorların kayarak ciddi sakatlanmalara neden olan kazalara sahne olan kavşak, Yüce tarafından defalarca Marmaris Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan şikayetlere rağmen değişiklik göstermiyor. Yolun beton olması nedeniyle zamanla yosunlaşan betonun lastiklere kayma riski taşıdığını belirten Yüce, sadece motorlar değil, araçların da ciddi kazalara yol açtığını dile getirdi.

Sertan Yüce, "Dünya genelinde benzer bir kavşak düzeni görülmemiştir. Burada beton dökülüp kaymayı tetikleyen bir yapı olduğu açıkça ortada. Bu durum sadece motor sürücülerini değil, araç kullanıcılarını da etkilemekte ve ciddi kazalara sebep olmaktadır. Bu konuda defalarca uyarıda bulunduk, ancak bir çözüm bulunmadı. Bu duruma bir son verilmesi için bir an önce önlem alınmasını talep ediyoruz. Önlem almak için önce ölümlü kaza mı beklenmelidir?" şeklinde konuştu.

İlçe trafik ekipleri de konuyla ilgili olarak büyükşehir belediyesine bir dilekçe yazarak özellikle yağmurlu havalarda talaş dökülmesi talebinde bulunduklarını belirttiler.

HABER: GÜLDEMET KIZIL

Bu haber toplam 97 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum