MARMARİS’TE YAŞAYAN TURİZMCİ İSRAİL’İ SAVCILIĞA ŞİKAYET ETTİ

MARMARİS’TE YAŞAYAN TURİZMCİ İSRAİL’İ SAVCILIĞA ŞİKAYET ETTİ
Marmaris’e Samsun’dan gelerek turizm işiyle uğraşan Barış Tosun İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırıları insanlık suçudur diyerek Marmaris adliyesinde şikâyetçi oldu.

‘Yaşanan saldırılar, çocukların ve insanların öldürülmesini, evlerinden, vatanlarından edilmelerine göz yummak istemedim. Ben tek olarak şikayet etmiş olabilirim ancak tüm Türklerin benim gibi düşündüğünü biliyorum ‘ diyen Barış Tosun amacının farkındalık oluşturmak olduğunu belirtti.
Aslen Samsun Çarşamba’lı olduğunu ve Marmaris’e bir ay önce gelerek bir otelde çalışmaya başladığını ifade eden Tosun ‘Marmaris’teyim İsrail’in Filistin’e yönelik işlediği soykırım ve savaş suçları nedeniyle Marmaris Adliyesine giderek İsrailli resmi makamlar hakkında suç duyurusunda bulundum’’ dedi.

whatsapp-image-2023-11-05-at-12-41-47.jpeg

Barış Tosun’un Marmaris Adliyesine giderek yazdığı şikayet dilekçesinde ‘İsrail Devleti Filistin Gazze’de hastaneler olmak üzere sivil yerleşim yerlerini bombalayıp insanlığa karşı soykırım yapmaktadır. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, İsrail Cumhurbaşkanı Yitzak Hertzog, İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant, İsrail Dış işleri Bakanı ile tüm İsrail yetkili makamlarını insanlığa karşı suç kapsamında Uluslararası anlaşmalar da dikkate alınarak gereğinin yapılmasını, yargılanmalarını istiyorum.’’ yazarak yetkili makamlara teslim ettiğini iletti.

(Güldemet Kızıl)

Bu haber toplam 653 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum