MAVİ YOLCULUK OTEL TATİLİNİ GERİDE BIRAKIYOR

MAVİ YOLCULUK OTEL TATİLİNİ GERİDE BIRAKIYOR
 HABER MÜDÜRÜ
Yaz sezonunda otel fiyatlarını yüksek bulunan çocuklu aileler ve arkadaş grupları bir araya gelerek, ortaklaşa kiraladıkları Gulet ve teknelerle mavi yolculuğa çıkıyorlar.

Turizm çeşitliliği, kültürel varlıkları ve doğasıyla ziyaretçilerine unutulmaz bir tatil imkânı sunan Muğla, son dönemde 4 ve 5 yıldızlı otellerinden fiyatlarının yüksekliğinden yakınan tatilcileri, el değmemiş mavi koylarında ağırlıyor.

Turistlerin yoğun ilgi gösterdiği mavi yolculuğa yaz sezonunda otel fiyatlarını yüksek bulunan çocuklu aileler ve arkadaş grupları da yoğun ilgi göstermeye başladı.

1 HAFTALIK MAVİ YOLCUĞUN MALİYETİ 6 BİN İLA 9 BİN AVRO ARASINDA DEĞİŞİYOR

-1 Haftalık tatilin bedeli teknenin büyüklüğü ve kabin sayısına göre değişiyor. 6 ila 24 kişilik kabin kapasitesine sahip Guletlerle mavi yolculuğun fiyatı 6 ila 9 bin Avro arasında değişiyor. 1 hafta süren Mavi yolculukta yemek ve kahvaltılar boyu 40 metreyi aşan teknelerin mürettebatı tarafından hazırlanıyor. Tekne tatili bağımsız bir tatil sunuyor. Yat, katamaran, yat motor, gulet kiralama yaptığınızda istediğiniz koyda denize girebiliyorsunuz. Günü istediğiniz yerde bitiriyor ve istediğiniz yerde başlatabiliyorsunuz. Yüzmek istediğinizde otelin size sunduğu havuz ve plaja mecbur kalmıyorsunuz. Kiralık yat veya Gulet ile 1 hafta boyunca koy koy gezebiliyor, yeni plajlar keşfedebiliyor ve açıklarda yüzebiliyorsunuz.

MAVİ YOLCULUĞA ÇIKANLARIN GÖZDE AKTİVİTELERİ

Turizm çeşitliliği, kültürel varlıkları ve doğasıyla ziyaretçilerine unutulmaz bir tatil imkanı sunan Muğla’nın el değmemiş koylarında mavi yolculuğa çıkan tatilcilerin, mavi yolcuk boyunca tercih ettikleri en gözde aktiviteler, doğayı keşfetmek, sualtı dalışları deneyimlemek, balık tutmak, batık antik kentleri görmek, bakir doğada yürüyüşler yapmak için charter gulet eşsiz imkanlar sunabiliyor. Otel tatilinde ise keşif ve eğlence daha minimal düzeyde kalıyor.

MAVİ YOLCUĞUN GÖZDE ROTALARI

Mavi yolculuk boyunca tatilciler, İngiliz Limanı, Ballısu, Çökertme, Göcek, Ağalimanı, Baba Adası, Köyceğiz, Marmaris, Turunç, Delikliada, Ekincik, Sedir Adası, Fethiye, Ölüdeniz, Kızılada, Kadırga, Serçe, Selimiye, Datça ve Hisarönü koyları, Gökova Körfezi ile Knidos, Loryma, Kaunos ve diğer antik kentleri ziyaret ediyorlar.

Türkiye'nin önemli yat turizmi merkezlerinden olan Göcek, turizm sezonunda aralarında siyaset, sanat, spor ve iş dünyasından ünlü simalarında da olduğu yerli ve yabancı pek çok ziyaretçiyi ağırlıyor.

Doğal güzellikleriyle bilinen Göcek'teki bakir koylarda, turizm sezonu boyunca çok sayıda turist mavi tura çıkıyor. Adeta bir akvaryumu andıran berrak suyu, zengin flora ve faunası ile dikkati çeken bölge, dalış turizmi için de önemli bir rota konumunda bulunuyor.

Göcek'te mavi ile yeşilin buluştuğu adalar, 10 Aralık 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararla "kesin korunacak hassas alan" ilan edilmişti. Bu kararla birlikte Yassıca, Şeytan, Göcek, Hacıhalil adalarının koruma statüsü daha da yükseltilmişti.

MAVİ YOLCULUK TEKNELERİNİN KAPASİTESİ 24 KİŞİYE KADAR ÇIKIYOR

Bodrum Deniz Ticaret Odası Başkanı Orhan Dinç, Mavi yolculuğun ilk başladığı yerin Bodrum olduğunu belirterek, “Son dönemlerde yerli ve yabancı turistlerin mavi yolculuğa ilgisi turizm sektörü açısından sevindirici. Mavi Yolculuk genelde ahşap teknelerle yapılmak ile beraber saç ve fiber teknelerde kullanılmaktadır. Bu tekneler “gulet”, “aynakıç” ve “tirhadil” olarak üç gruba ayrılıyor. Fakat günümüzde ahşap yatlar genelde gulet olarak tanımlanmaktadır. Tirhandil yatların sayısızamanla azalmıştır. Günümüzde kullanım kolaylığı sunan arka güvertesi geniş guletler ve aynakıç yatlar daha çok tercih edilmektedir. Teknelerin boyutları farklılık göstermektedir. Boyutlar 12 metreden 55 metreye kadar çıkabilmektedir. Yolcu kapasitesi 2 ile 24 kişi arasında değişebilmektedir. Kapalı grup tekne kiralama yapan yatlarda kamara sayısı altıya çıkmakta ve kapasite genellikle maksimum 12 kişi olmaktadır. Kabin kiralamaya yapan yatlarda ise kapasite çok fazla artabiliyor”dedi.

Dinç Bodrum, Marmaris, Antalya, Fethiye’nin Mavi Yolculuk’un ana limanları olduğuna işaret ederek, “Limanlar farklı rotalar sunar müşterilerine. Yolcular ziyaret etmek istedikleri rotalara veya görmek istedikleri koylara göre limanları tercih ediyorlar. Mavi Yolculuk, Türkiye kıyılarında ve denizlerinde doğup büyüdüğü için özgün ve Ege Bölgesinin iklimi ve coğrafi koşullarının sağladığı rekabet avantajları ile turizm sektöründe çok önemli bir yere sahip” diye kaydetti.

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.