Meclis Başkanını İstifaya Çağırdı

Meclis Başkanını İstifaya Çağırdı
CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın laiklik karşıtı sözlerini kınayarak Kahraman'ı istifaya davet etti.CHP Muğla...

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın laiklik karşıtı sözlerini kınayarak Kahraman'ı istifaya davet etti.

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban yaptığı açıklamada, “TBMM Başkanı İsmail Kahraman “anayasada laiklik ilkesinin yer almaması gerektiğini, yeni ve dindar bir anayasadan kaçınılmaması gerektiğini” beyan etmiştir. Bu beyan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu değerleri ile çatışmaktadır. Bu gerici zihniyetin sahipleri kavramın içini dinsizlik manası ile doldurmaya çalışarak halkı kışkırtmakta ve şeriat-hilafet yolunu açmak istemektedir. Laiklik ilkesini Mustafa Kemal Atatürk “Laiklik, yalnız din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması demek değildir. Bütün yurttaşların vicdan, ibadet ve din hürriyeti demektir” şeklinde açıklamıştır ve bizlerin laiklik anlayışı da bu şekildedir. Bilin ki bizler, cumhuriyetin temel ilkelerinden biri olan laiklik ilkesini gerici zihniyetin yok etmesine izin vermeyeceğiz. Bilin ki bizler, dini istismar ederek Atatürk sevgisini, cumhuriyeti ve laikliği yok etmeye çalışanlara karşı boyun eğmeyeceğiz”  diye konuştu.

“Cumhuriyetin ilke ve değerlerine sahip çıkacağız”

“Cumhuriyetin ilke ve değerlerine sahip çıkmak için demokratik haklarını kullanan halkı engellemek  polis devletinin göstergesidir. TBMM Başkanının beyanının açıkça şeriat isteği olduğu görülmektedir. Bizler halkın özgürlüğünü kısıtlayanların, cumhuriyetin değerlerine saldıranların karşısında duracağız, cumhuriyetin ilke ve değerlerine sahip çıkacağız. Laikliği yok ederek mezhep çatışmasını körükleyenlerin karşısında olacağız. Kadınlara şiddeti meşrulaştırıp Ensar’ı koruyan zihniyet, laikliği elbette dinsizlik projesi olarak gösterir, ancak biz cumhuriyetin evlatları olarak omuz omuza vererek ülkeyi karanlıktan kurtaracağız. CHP olduğu sürece başkanlık sistemi asla Türkiye’ye gelemez, bizler hukukun üstünlüğüne, yargının bağımsızlığına, kadın-erkek eşitliğine, özgür medyaya, laik, demokratik, sosyal hukuk devletine inanıyoruz. Gerçek aydınlık, CHP iktidarında olacaktır” diye konuştu.

“Laiklik TBMM kürsüsünün teminatıdır, koruyamıyorsan istifa edeceksin”Açıklamasında Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik, laik sosyal hukuk devleti olduğuna ve laikliğin insan haklarının, özgürlüğün, barışın, çağdaşlığın güvencesi olduğuna değinen Alban, “Sayın meclis başkanı bu söylemle o koltukta oturamazsın, laiklik senin de teminatındır! İstifa et ve tarafsızlığını korumadığın koltuğu terk et, laikliğe el uzatmak kimsenin haddine değil” diyerek Kahraman’ı istifaya davet etti.

Bu haber toplam 590 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.