Meclis kız yurdu için harekete geçti

Meclis kız yurdu için harekete geçti
Muğla İl Özel İdaresine ait İstanbul Vatan Caddesinde bulunan 524 metrekarelik arsa’nın kız yurdu yapılması için meclis harekete geçti.İl Genel Meclisine...

Muğla İl Özel İdaresine ait İstanbul Vatan Caddesinde bulunan 524 metrekarelik arsa’nın kız yurdu yapılması için meclis harekete geçti.İl Genel Meclisine öneri sunan İstanbul Muğla İl ve İlçeleri Kültür ve Tanıtım Derneği Yönetim Kurulu üyeleri boş duran arsanın Muğla’dan okumak için İstanbul’a gelen kız öğrencilerin kalabilmesi için yurt yapılmasını talep ettiler.

İl Genel Meclisinin Temmuz ayının 4. birleşimine katılan Dernek Başkanı İlker Gönen, Başkan Yardımcıları Ferah Türel ile Metin Çalış, Genel Sekreter Mustafa Ertürk, Sayman Süleyman Arıhan ve Üyeler Ali Gülbaş ve Hediye Ömer’in yanı sıra, önceki dönem Başkanı Server Karataban arazi ve proje hakkında bilgi verdiler.

Toplantıda konuşan İstanbul Muğla İl ve İlçeleri Kültür ve Tanıtım Derneği Dönem Başkanı İlker Gönen, Muğla İl Genel Meclisi toplantısına katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Derneklerinin 1992 yılında İstanbul’da yaşayan Muğlalılar tarafından kurulduğunu belirten Gönen, “Derneğimizin kuruluş amacı, Muğlalı öğrencilerimize burs vermek, Muğla’nın örf ve adetlerini İstanbul’da yaşatmak ve hemşehrilerimizin kaynaşmalarını sağlamaktır.” dedi.

Öğrencilerin İstanbul’da yaşadıkları en büyük sorununun barınma sorunu olduğunu vurgulayan Dernek Dönem Başkanı İlker Gönen, bu çerçevede Muğla İl Özel İdaresi’nin İstanbul Vatan Caddesi’nde 524 metrekarelik bir arsası bulunduğunu, bu arsa üzerine kız yurdu yapmak için arsayı İl Genel Meclisi’nden talep etti.

Gönen, “Bu projede, Muğla’danİistanbul’a gelen kızlarımızın barınmalarını sağlamak ve onları kendi evlerinde gibi yaşamalarını sağlamaktan başka bir amacımız yok” diye konuştu.

Gönen’in konuşmasının ardından kız yurdu yapımıyla ilgili proje için hazırladıkları sunumu İl Genel Meclisi ile paylaşan derneğin önceki dönem Başkanı Server Karataban, geçtiğimiz yıl 50 öğrenciye burs verdiklerini belirterek, burs verdikleri öğrencilerde Muğlalı ve başarılı olma şartı aradıklarını söyledi. Dernek olarak öğrencilere profesyonel düzeyde rehberlik hizmeti verdiklerini, bunun yanında öğrencilere barınma konusunda yurt ve ev bulmaya yardımcı olduklarının da altını çizen Karabatan, Muğla kültürünü İstanbul’da çağdaş bir şekilde yaşatmak istediklerini belirtti.

İstanbul Vatan Caddesi’ndeki Muğla İl Özel İdaresi’ne ait olan 524 metrekarelik arsaya kız yurdu yapma projesinin Muğla İl Genel Meclisi’nden destek gördüğü takdirde, projenin tamamını kendilerinin hazırlayacaklarını da kaydeden Server Karataban, “Kimseden birşey istemeyeceğiz. Dernek olarak Muğla’dan ve idari heyetten hiçbir destek almadan bu projeyi yapacağımızı düşünüyoruz. Söz konusu kız öğrenci yurdunun yüzde 50 kapasitesi Muğlalı kız öğrenciler için ayrılacak. Ayrıca Kredi Yurtlar Kurumu ile de görüşmelerimiz oldu. Buradan da ülke genelindeki tüm yurtlarda da Muğlalı kızlarımız için yüzde 5’lik bir kontenjan imkanı yarattık. Biz Muğla İl Özel İdaresi’nden sadece kullanma hakkı istiyoruz” diye konuştu.

Karataban’ın sunumunun ardından Meclis Başkanı Cemal Gürpınar, Meclis’te grupları bulunan partilerin grup başkanvekillerine söz verdi.

CHP Grup Başkanvekili Dursun Kaplan, “Bu proje, özellikle ekonomik durumu kısıtlı olan öğrencilerimize katkı sağlayacaksa bizler bu tür projelere sıcak bakmalıyız. Bu konuyu değerlendirelim, diğer gruplarla da temasa geçerek, bu konuyu irdeleyelim. İl Özel idaresi’ni sıkıntıya sokmadan eğitime elbette destek vermek isteriz” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Çağrı Alper, bu tür projelerin önemine değinerek, konunun mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Coşkun Tutal da, derneğin bugüne kadar önemli çalışmalara imza attağını ve mesafe katetmiş olduğunu gördüklerini ve buna rağmen, bundan haberdar olmadıklarının altını çizerek, “Çok ciddi bir çalışma yapılmış. Ülkenin geleceği eğitim. Yasalar el veriyorsa elbette önem verdiğimiz bir konu bu. Meclis olarak değerlendirelim” diye konuştu.

İstanbul Vatan Caddesi’ndeki söz konusu arsa için Meclis olarak satış kararı aldıklarını hatırlatan İl Genel Meclisi Başkanı Cemal Gürpınar, “Mevzuat hükümleri içinde Muğla’nın gençlerine güzellikler yaratacak bir projeye bizler destek vermek isteriz. Bu konuyu ciddi olarak değerlendireceğiz” dedi.

Bu haber toplam 567 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.