memurlar iş bıraktı

memurlar iş bıraktı
Memura yüzde 3 oranında verilen maaş zammının ardından memurların tepkileri sürüyor. Ülke genelinde gerçekleşen iş bırakma eylemi Muğla’da da gerçekleşti....

Memura yüzde 3 oranında verilen maaş zammının ardından memurların tepkileri sürüyor. Ülke genelinde gerçekleşen iş bırakma eylemi Muğla’da da gerçekleşti. Muğla’da birçok memur bir günlük iş bırakma eylemi yaparken Sınırsızlık meydanında bir araya geldi.

Muğla Sınırsızlık meydanında bir araya gelen Kamu-Sen ve KESK’e bağlı sendikalar burada basın açıklaması yaparken halaylar çektip, Muğla yöresine ait Harmandalı zeybeği oynadılar.

Meydan’da basın açıklaması yapan Kamu-Sen Muğla İl Başkanı Hasan Gezgin, sendikaların en doğal haklarının sözleşme ve grev hakkı olduğunu söyledi. İktidar partiye yüklenen Gezgin, iktidarın başarısızlıkları, kötü niyetli yöneticiler olduğunu ve beceriksizliklerin yıllarca sırtlarına yüklendiklerini iddia etti.

Kamu-Sen Muğla İl Başkanı Hasan Gezgin, “Hastadan bulaşan virüs nedeniyle can veren doktor, kilometrelerce ötedeki köye ders vermeye giderken soğuktan donan öğretmen, haciz ihbarnamesini borçluya tebliğ ettiği için katledilen postacı, raylara döşenen bombanın patlamasıyla şehit düşen makinist de biziz. Ancak yöneticiler tarafından her fırsatta hizmet üretmemekle, yan gelip yatmakla suçlanan da biziz. 2002-2012 yılları arasında ülke ekonomisi ortalama yıllık %6,8 oranında büyürken, kamu görevlilerine büyümeden pay verilmemiş, “büyümeye ne katkınız var ki!” denmiştir. Ekonomik kriz dönemleri, çalışanlarımızın haklarının budanması için bir fırsat olarak görülmüş, bu dönemlerde çalışanlarımız işsizlikle tehdit edilerek sesleri kısılmıştır. Türkiye Kamu-Sen olarak yıllarca kamu görevlilerinin sorunlarını anlatmaya, makul taleplerini hükümete iletmeye çalıştık, ancak hükümet adeta sorunları çözmemek için bizlerle mücadele etti. Türk memuru horlandı; itibarı zedelendi, aldatıldı, ama hizmet üretmeye devam etti.Biliyoruz ki ; bizler 75 milyon vatandaşımızdan ayrı olmaksızın, aynı geminin yolcularıyız” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Sendika üyeleri sloganlar atıp, halaylar çektiler.

Bu haber toplam 598 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.