Müzisyen Ömür Kanavuzlar sahurda davul,  Mustafa Gürkan ise zurna çalarak Menteşe'lileri müzikleri ile sahura davet ettiler.

Muğla Müzisyenler Derneği Genel Sekreteri olan Ömür Kanavuzlar, muhabirimiz Kenan Gürbüz'e yasağın 2014 yılında encümen kararıyla Menteşe’de Ramazan davulu çalınmasını yasakladığını belirterek,  yeni yönetim Ramazan ayında davul çalınmasına izin verdi biz 30 gün boyunca Ramazan ayında davul çalmak istiyoruz, diye konuştu.

Müzisyen Mustafa Gürkan ise zurna çaldığını belirterek,  gelenek ve göreneklerimizi devam ettirmek çok güzel bir duygu, davul ve zurna sesini duyanlar çok olumlu tepkiler gösteriyorlar,  dedi.

Muğla’nın Menteşe ilçesinde, 2014 yılında Belediye Meclisi kararıyla Ramazan ayında davul çalınması yasaklanmıştı. Ancak, yönetim değişikliğiyle birlikte bu yasağa kısmi bir esneklik getirildiği öğrenildi.

Whatsapp Image 2025 03 01 At 05.58.56 (1)

Yasağın Muğla'nın eski Belediye Başkanı Osman Gürün döneminde alındığı öğrenildi.

MHP Muğla İl Başkanı Burak Demirel'in Hobisi Merak Uyandırdı MHP Muğla İl Başkanı Burak Demirel'in Hobisi Merak Uyandırdı

Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal'ın kendisi ile görüşen müzisyenlere Ramazan ayında davulcuların farklı zamanlarda davul çalması yönünde olumlu görüş bildirdiği öğrenildi.

Menteşe'de meclis kararına göre Ramazan ayının 1’inci günü, 15’inci günü, Kadir Gecesi ve Ramazan ayının son günü davul çalınabiliyor. Diğer günlerde çalınamıyor.

Whatsapp Image 2025 03 01 At 05.58.56

Vatandaşlar Davul Sesini Özledi

Ramazan ayının simgelerinden biri olan davul geleneğinin Menteşe’de yıllardır uygulanmaması, vatandaşlar arasında da tartışma yaratıyor. Davul çalınmasını isteyen vatandaşlar, yasağın kaldırılmasını talep ederken, karşı çıkan küçük bir kesim ise gürültü nedeniyle uygulamanın devam etmesini istiyor.

Menteşe’de Ramazan davulunun her gün çalınıp çalınmayacağı konusu yeniden gündeme gelirken, Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal’ın bu konuda nasıl bir karar alacağı ise merakla bekleniyor.

Muhabir: KENAN GÜRBÜZ