Menteşe 2. Güvercin Festivali Başlıyor

Menteşe 2. Güvercin Festivali Başlıyor
Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş Güvercin Festivali hakkında yaptığı açıklamada, “Menteşe Belediyesi olarak, çeşitli festivaller ile de...

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş Güvercin Festivali hakkında yaptığı açıklamada, “Menteşe Belediyesi olarak, çeşitli festivaller ile de vatandaşlarımızın isteklerini karşılamaya çalışıyoruz. Dolayısıyla bir Kültür Kenti olan ilçemizin, insanları bir araya getiren, kaynaştıran etkinliklere de ihtiyacı var. Menteşe Güvercin Festivali’nin ikincisini vatandaşlarımızın yoğun talep ve isteği üzerine gerçekleştiriyoruz. Buna gönül veren çok sayıda vatandaşımız var. Etkinlik kapsamında Muğla’mızın da akalı, isli, arap ve gök isimleri ile bilinen güvercinleri 4 farklı renkteki güvercinlerini tanıtacağız. Festivale çevre il ve ilçelerinden çok sayıda katılımın olmasını bekliyoruz. Bu tür festivallerin hem nesli tükenmekte olan güvercinlerimize sahip çıkmak, hem de ilçemizin tanıtımına katkı sağlamak anlamında çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Festivale katkılarından Başkan Gümüş’e teşekkür eden Muğla Güvercin Sevenler Birliği Başkanı Sefa Çolakoğlu, “Bu yıl ikincisini gerçekleştireceğimiz organizasyonumuz için yoğun bir çaba sarf ettik. Birinci Güvercin Festivali çok renkli ve yoğun bir katılımla gerçekleşti. İkincisini düzenleyeceğimiz festivalimize yine çevre il ve ilçelerden yoğun bir katılımın olmasını bekliyoruz. Bu anlamda bizlere sahip çıkan, her zaman desteklerini hissettiğimiz Menteşe Belediye Başkanımız Bahattin Gümüş’e teşekkür ediyorum. Tüm Güvercin sevenleri festivalimize bekliyoruz” dedi.

17 Nisan 2016 Pazar Günü Saat: 08:00 ile 15:00 arasında Düğerek Atatürk Kapalı Spor Salonunda başlayacak festivalde, kendi kategorilerinde dereceye giren kuşlar hem kupa, hem de madalya ile ödüllendirilecek.

Bu haber toplam 663 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.