Menteşe Şenliği üç gün sürdü

Menteşe Şenliği üç gün sürdü
Menteşe Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Menteşe Kültür ve Sanat Şenliği üç gün sürdü. Şenlik kapsamında Menteşe’de yaşayan...

Menteşe Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Menteşe Kültür ve Sanat Şenliği üç gün sürdü. Şenlik kapsamında Menteşe’de yaşayan vatandaşlar eğlenceye doydu. Şenlik kapsamında düzenlenen konserlere binlerce kişi katıldı.

Buray, Menteşe’yi Salladı

Menteşe 3. Kültür ve Sanat Şenlikleri kapsamında sahne alan pop sanatçısı Buray, performansıyla Menteşe’yi salladı. Alanı dolduran binlerce vatandaş, Buray’ın söylediği şarkılara hep bir ağızdan eşlik ederek, gece boyunca gönüllerince eğlendiler.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş konser alanında yaptığı konuşmada, “Tüm Menteşeyi böyle coşkulu ve mutlu görmek, bizler için en büyük ödüldür. Halkımızın her kesimine hitap eden, kültür ve sanat ağırlıklı etkinlikler yapmaya ve projeler üretmeye devam edeceğiz.” dedi.

Sanatçı Erbil’den “Çizgilerle Muğla Desen” Sergisi

Menteşe Kültür ve Sanat Şenliği 2. günü sanatçı Mehmet Erbil’in “Çizgilerle Muğla Desen” sergisi ile başladı. Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde açılan sergide, sanatçı Erbil’in kara kalem çalışmaları büyük ilgi gördü.

Açılışın ardından sergiyi gezen Başkan Gümüş’e sanatçı Mehmet Erbil tarafından Başkan Gümüş’ün karakalem çalışması eseri hediye edildi.

Toplu Sünnet Töreni

Sergi açılışın ardından, Menteşe Belediyesinin geleneksel toplu sünnet töreni gerçekleşti. 3. Menteşe Kültür ve Sanat Şenlikleri kapsamında düzenlenen etkinliğe, çocuklar aileleriyle birlikte katıldı.

Tören çocuklar için hazırlanan Menteşe şehir gezisi ile başladı. Yüz boyama ve çocuk etkinlikleri ile devam eden şenlik kapsamında,19 çocuğun takı töreni gerçekleşti. Takı töreninde çocuklar ile yakından ilgilenen Başkan Gümüş sünnet olan çocuklara çeyrek altın taktı. Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlik, halk oyunları gösterileri ile sona erdi.

Gece Yolcularından, Muhteşem Konser

Menteşe 3. Kültür ve Sanat Şenliklerinin ikinci günde, sevilen pop-rock grubu Gece Yolcuları sahne aldı. Eski garaj alanında ki konsere katılan binlerce vatandaş, konser boyunca Gece Yolcularının söyledikleri şarkılara hep bir ağızdan eşlik ederek, unutulmaz bir gece yaşadılar.

Başkan Gümüş, Gece Yolcuları grubu adına solist Edis İlhan’a teşekkür plaketi takdim etti.

Yazarlar, Yoğun İlgi Gördü

Menteşe Kültür ve Sanat Şenlikleri kapsamında sınırsızlık meydanında açılan kitap fuarı yağmura rağmen yoğun ilgi gördü. Fuarda Yazar İnci Aral ve Gülşah Elikbank, okurlarıyla buluşarak, kitaplarını imzaladılar.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Menteşe’de gençlerin kitap okumaya ilgisinin sevindirici olduğunu belirterek, “Gençler kitap okuyor. Onların kitap okuması demek;  onların dünyayı daha iyi kavraması ve başka bir pencereden bakması demek.” dedi.

Başkan Gümüş daha sonra, her iki yazarında imzalı kitaplarında alarak, fuara yapmış olduğu katkılarından dolayı Yazar İnci Aral ve Gülşah Elikbank’a birer teşekkür plaketi taktim etti.

Bu haber toplam 958 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.