Menteşe’de Yaz Akşamları Sinema Keyfi Başladı

Menteşe’de Yaz Akşamları Sinema Keyfi Başladı
Menteşe Belediyesi tarafından organize edilen Açık Hava Sinema Geceleri, yaz boyunca merkez ve kırsal mahallelerde vatandaşlarla buluşuyor. Etkinlikler, sinemaseverlere nostaljik bir yaz akşamı yaşatırken kültürel yaşamı da mahallelere taşıyor.

Geçtiğimiz hafta Çiftlik Mahallesi’nde çocuklara yönelik “Can Dostlar” filminin gösterimiyle başlayan sinema geceleri, 13 Ağustos Çarşamba akşamı saat 20.30’da Kafaca Mahallesi General Fikret Demirtaş Parkı’nda gösterilecek “Bizim Köyün Şarkısı” filmiyle devam edecek.

Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal Aras, etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:“Menteşe Belediyesi olarak kültür ve sanatı her yaştan vatandaşımıza ulaştırmayı çok önemsiyoruz. Yaz tatili başladığında, ‘mahallelerimize sinemayı getirelim’ dedik. Çünkü kültür ve sanat sadece kent merkezinde değil, her sokakta, her parkta, her mahallede olmalı. Geçen hafta Çiftlik Mahallemiz’de ‘Can Dostlar’ filmiyle başladığımız açık hava sinema gecelerimiz, yarın akşam da ‘Bizim Köyün Şarkısı’ ile Kafaca Mahallemizdeki hemşehrilerimizle buluşacak. Kültürel ve sanatsal etkinliklerimizi mahallelerimizde her yaştan vatandaşımıza ulaştırmaya devam edeceğiz.”

Gösterimi yapılan “Can Dostlar” filmi, teknolojiyle iç içe yaşayan ve sokakta oyun oynamayı unutan çocukların doğayla yeniden kurduğu bağı anlatıyor. “Bizim Köyün Şarkısı” ise İstanbul’dan köye gelen Çınar’ın, yeni arkadaşlarıyla birlikte müzik yarışmasına katılma hayalini gerçekleştirmek için verdiği mücadeleyi konu alıyor.

Menteşe Belediyesi’nin yaz boyunca sürecek Açık Hava Sinema Geceleri, mahalle sakinlerine keyifli anlar yaşatırken, sanatın her yere ulaşabileceğini bir kez daha gösteriyor.

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.