Menteşe Şahidi Ortaokulu’ndan Robotik alanında büyük başarı!

Menteşe Şahidi Ortaokulu’ndan Robotik alanında büyük başarı!
 MUHABİR
Menteşe Şahidi Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri gerçekleştirdikleri başarılı robotik çalışmalarıyla Erasmus projeleri kapsamında Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde robotik eğitimleri alıyor. Projenin detaylarını açıklayan Şahidi Ortaokulu Müdürü Savaş İzmir, Muğla’yı ve Türkiye’yi başarıyla temsil etmenin gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Menteşe Şahidi Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri, robotik alanında yaptıkları faaliyetlerle başarılı çalışmalara imza atıyor.

Son olarak 7 ülkeden 9 kurumun katıldığı “Dıscover Robotıcs Vıa Stem” projesi kapsamında Türkiye’yi Muğla Şadi Ortaokulu ve Çetin Sen Bilim ve Sanat Merkezi temsil ediyor.

24 ay sürecek Erasmus+ projesinde öğretmen ve öğrenciler, dijital becerilerini geliştirecek, robotik ile problem çözme, kodlama, yazılım becerileri kazandıracak, algoritmik düşünme becerilerini artıracak bir dizi eğitimlerden geçecek.

whatsapp-image-2024-05-23-at-17-56-41-1.jpeg

“ÖĞRENCİLERİMİZ STEM VE ROBOTİK EĞİTİMİ ALDILAR”

Şahidi Ortaokulu Müdürü Savaş İzmir, projenin detaylarını ve Şahidi Ortaokulunun çalışmalarını açıkladı, “Proje kapsamında ilk hareketlilik 27-28 Mart 2023 tarihlerinde proje koordinatör ülkesi Polonya’da gerçekleştirildi. Polonya’nın Raciborz şehrinde “Szkola Podstawowa nr 4 im. ks. Stefana Pieczki” okulunda yapılan toplantıya Okul Müdürü ve Proje koordinatörü öğretmen katıldı. Açılış toplantısında 24 ay sürecek projenin tüm detayları planlandı ve ortaklar arası görev dağılımı yapıldı. Projenin ikinci hareketliliği 5 -7 Haziran 2023 tarihleri arasında İspanya’nın Algeciras şehrinde yapıldı. Şahidi Ortaokulundan 1 idareci ve 2 öğretmen “IES Kursaal” okulunda iş başı gözlem yaparak okulun robotik alanında iyi uygulamaları gözlendi. Projenin üçüncü hareketliliği 25-29 Eylül 2023 tarihleri arasında Danimarka’nın Kopenhag şehrinde gerçekleştirildi. 1 idareci ve 2 öğretmen, “FabLab Nordvest” robotik eğitim merkezinde robotik eğitimi aldılar.

whatsapp-image-2024-05-23-at-17-56-55.jpeg

Projenin dördüncü faaliyeti 27-29 Kasım 2023 tarihleri arasında Kayseri’de gerçekleştirildi. Şahidi Ortaokulundan 3 öğretmen bu faaliyete katılarak, “Kayseri Çetin Şen Bilim ve Sanat Merkezi”nin robotik, havacılık, uzay, STEM, yapay zeka atölyeleri gözlemlenerek incelemeler yapıldı. Projenin beşinci faaliyeti 18-22 Mart 2024 tarihleri arasında İspanya’nın Alicante şehrinde gerçekleştirildi. Hareketliliğe 4 öğrenci ve 2 refakatçi öğretmen katıldı. “Associació Educativa i Cultural Blue Beehive” eğitim merkezinde öğrencilerimiz STEM ve Robotik eğitimi aldılar. Projenin altıncı faaliyeti 1-5 Mayıs 2024 tarihleri arasında Portekiz’in Porto şehrinde gerçekleştirildi. Hareketliliğe 5 öğrenci ve refakatçi 2 öğretmen katıldı. “RoboticEduAcademy Lda” eğitim merkezinde öğrencilerimiz Robotik eğitimi aldılar. Projenin yedinci faaliyeti 3 öğretmenin katılımıyla İzlanda’da iş başı gözlem faaliyeti ile devam edecektir. İzlanda okulunun kapsayıcılık ve sosyal içerme uygulamaları izlenecektir. Projenin sekizinci ve sonuncu faaliyeti İrlanda’da yapılacak, kapanış toplantısı ile proje sona erecektir.” Dedi.

whatsapp-image-2024-05-23-at-17-56-52.jpeg

“YAKLAŞIK 50 ÖĞRENCİMİZ EĞİTİMLERDEN FAYDALANDI”

Okul Müdürü İzmir, Şahidi Ortaokulundan yaklaşık 50 öğrencinin eğitimlerden faydalandığını ifade ederek, Discover Robotics Via STEM” projesinde 9 ortak “RunYours” isimli bir mobil aplikasyon geliştirecek ve eğitim dünyasının hizmetine ücretsiz olarak sunacaklardır. RunYours; STEM ve robotik etkinliklerini bir aplikasyonda birleştiren, kolay bir arayüz ile robotiği eğlenerek öğretecek bir mobil uygulamadır. Proje kapsamında ayrıca 3 robotik eğitim merkezi, proje ortağı 6 okulun öğrencilerine online robotik eğitimi vermektedir. Şahidi ortaokulundan yaklaşık 50 öğrenci bu sanal eğitimlerden yararlanmıştır. Projenin yerel faaliyetleri kapsamında Şahidi Ortaokulunda robotik kulüp açılmış olup, 20 öğrenci yüz yüze okulun bilişim öğretmeninden ders almaktadır.” diye konuştu.

whatsapp-image-2024-05-23-at-17-56-51.jpeg

“PROJENİN YAYGINLAŞTIRILMASI DA ÇOK ÖNEMLİ”

Projenin fazla kitlelere ulaşmasını istediklerini kaydeden Okul Müdürü İzmir, “Projenin yürütülmesi kadar yaygınlaştırılması da çok önemli. Erasmus projelerini destekleyen AB komisyonu buna çok önem veriyor. Her yurt dışına çıktığımızda ve yurt dışından öğrenci ve öğretmen ağırladığımızda, Okulumuzun tanıtımının önemi kadar, İlçemizi, ilimizi ve ülkemizin de tanıtımı önemlidir. Bu vesileyle bizi destekleyen Dışişleri Bakanlığı’mıza, Muğla Valiliği’mize, İl ve İlçe Müdürlüğü’müze çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2024-05-23-at-17-56-53.jpeg

Bu haber toplam 156 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.