Menteşe'de "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" kutlandı

Menteşe'de "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" kutlandı
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma programı düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm Türkiye’de olduğu gibi Muğla’da da etkinliklerle kutlandı.

Bu kapsamda Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni yapıldı. Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Osman Toprakçı, “Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli depremler sebebiyle milletçe tarihimizin en acı günlerini yaşıyoruz. Asrın felaketini yaşadığımız bilinciyle ülkemiz ve milletimiz tüm imkânlarıyla planlı ve etkin şekilde harekete geçmiş ve tüm gücüyle çalışmaktadır. Bu vesileyle depremde vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Depremzedelerimizin yaralarını bir nebzede sarmak, deprem felaketinin olumsuz etkilerini olabildiğince azaltmak ve hayata daha sıkı bir şekilde birlik ve beraberlik içinde yeniden tutunmak ümidiyle.

Kadınların mağdur olmadıkları günler için harekete geçmeye, müdahil olmaya ve unutmamaya söz veriyoruz! 8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nüz kutlu olsun” diye konuştu.

Çelenk töreninin ardından “Kadınlar Üretiyor, Menteşe Kazanıyor” projesi kapanış programı kapsamında üretilen ürünlerin sergilenmesi ve Muğla Valisi Orhan Tavlı tarafından 21 kursiyere belge takdim edildi.

Açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, “Bugün kadınlarımızın ürettiği ve ürünlerini sergiledi çok anlamlı bir gün. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesi ile hepinizin kadınlar gününü tebrike diyorum. Böylesine anlamlı bir programda günü kutlamakta son derece anlamlı olduğunu düşünüyorum. Bu projede Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Olgunlaşma Enstitümüz, Kaymakamlığımız, GEKA, Aile Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz ve diğer ortaklarımızla birlikte çok anlamlı bir süreç yürüttüğümüzü düşünüyorum. Bu süreçte her kurumun üzerine düşen görevleri vardır. Bizlerde tezgâhlarımızı meslek lisesinde ürettik. Lisedeki öğrencilerimize, öğretmenlerimize şükranlarımızı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan 50 kadının istihdam ve üretim süreçlerini Olgunlaşma Enstitüsü çatısı altında yürütmeye çalıştıklarını kaydeden Müdür Çay, “Bu proje kapsamında alınan makinelerle depremzede kardeşlerimizin uyku tutulumundan, kıyafetlerine kadar pek çok üretmekte vesile oldu” dedi.

PROJE BÜTÇESİ 1 MİLYON 388 BİN TL

Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş ise, “Deprem bölgesindeki afetzede kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için yaklaşık 1 aydır, arkadaşlarımız gece, gündüz çalışıyorlar. Dolayısıyla bu projeden kaynaklanan malzemeleri kullanarak, oradaki vatandaşlarımızın yaralarını bir nebzede olsa sarmaya çalıştık. Ben çalışan bütün kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Dokuma tezgâhlarının üretiminin Muğla Şehit İlhan Dağdaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin üstlendiğini söyleyen Kaymakam Eriş,  “1 milyon 388 bin TL bütçesi olan projenin 1 milyon 250 bin TL’si GEKA tarafından sağlandı” dedi.

150 KADIN KURS ALDI

Yaklaşık 150 kadını, 1 ay süreyle 208 saatlik kurslara aldıklarını dile getiren Kaymakam Eriş, “Bu kurslarda eğitimini tamamladıktan sonra bu işi yapabileceklerini düşündüğümüz kardeşlerimize tezgâhlarımızı zimmetledik. Kardeşlerimiz üretime başladılar. Olgunlaşma Enstitüsü’nde de tezgâhlarımız hala üretime devam ediyor. Kadınlarımıza bu konuda eğitim vermeye devam edeceğiz. 10 adet profesyonel dikim makinamızda mevcut. Bu makinalarda proje kapsamındaydı. Bunlarla da ürüne dönüştürülen malzemeleri Bodrum, Marmaris, Fethiye, Akyaka, Muğla merkez gibi alanlarda turizm sezonunda satmayı planlıyoruz. Elde edilen gelirle ile de üreten kadınlarımıza destek olmayı amaçlıyoruz. Bu proje ile kadınlarımızın üretim hayatında yer alarak, hem aile hem de memleket ekonomisine katkı sağladıkları için huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum. Projede emeği geçen bütün kurumlarımıza da ayrıca çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Program İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Muğla ŞÖNİM, Menteşe SHM işbirliğinde Muğla Sınırsızlık Meydanı’nda stant kurularak, broşür dağıtıldı.

img-3504.jpgimg-3494.jpg

Bu haber toplam 1261 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.