“Menteşede AŞK” Oldu “Akyaka’da yada İztuzu’nda AŞK “

“Menteşede AŞK” Oldu “Akyaka’da yada İztuzu’nda AŞK “
Menteşe Belediyesi’nin ikincisini düzenlediği “Menteşe’de Aşk” ödüllü fotoğraf yarışması 25 Ocak’ta başlayıp, 13 Şubatta sona erdi. İlk...

Menteşe Belediyesi’nin ikincisini düzenlediği “Menteşe’de Aşk” ödüllü fotoğraf yarışması 25 Ocak’ta başlayıp, 13 Şubatta sona erdi. İlk “Geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz “Menteşe’de Aşk” yarışması yoğun ilgi gördü. Gösterilen ilgi ve talepten dolayı yarışmayı geleneksel hale getirmeye karar verdik. Buradaki amaç, “Menteşe’de Aşk” sloganından yola çıkarak, katılımcıların sevgiyi fotoğraf aracılığıyla ifade etmelerini sağlamak. Yarışmada halk ve jüri değerlendirmesi ile en çok beğeni alarak, dereceye giren katılımcılarımıza çeşitli ödüller vereceğiz. Tüm katılımcılara şimdiden başarılar diliyor, gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ediyorum” dedi.

***

Yarışmaya katılım şartlarına şöyle bir göz gezdirdiğimde inşallah bu şartlarla konuya uygun yani “Menteşe’de Aşk” olur dedim. Yanılmadığımı yapılan değerlendirme ile gördüm. Yarışmaya katılım genel şartnamesini herkes okumuştur mutlak şartlar arasında fotoğrafın Menteşe’de çekilmesi gerektiğini yazan kısım yok ancak 1. Maddede Yarışmanın Konusu: Menteşe ve Sevgi yazıyor. Bundan ne anlarsınız bilmiyorum ama benim anladığım Menteşe’yi  sevgiyi gösteren fotoğrafların yarışmaya girmesi ve derecenin de bu fotoğraflardan birinin almasıdır.

***

Yarışma’ya Genel Katılım Şartlarına şöyle bir bakalım.

Yarışma’ya Genel Katılım Şartları

I. Yarışmanın Konusu:

Menteşe ve Sevgi

II. Yarışmanın Amacı:

*Katılımcıların Menteşe’de Aşk sloganımızdan yola çıkarak sevgiyi ve sevgi kazanmayı nasıl algıladıklarını fotoğraf aracılığı ile ifade etmelerine olanak sağlamak, böylelikle yaratıcı düşüncenin gelişimine ve fotoğraf sanatına katkıda bulunmaktır.

Seçim Ölçütleri

Menteşe Belediyesi web sitesi Menteşe’de Aşk sayfasında yayınlanacak olan fotoğraflar halk oylamasına sunulacaktır. 10 Şubat 2016 tarihine halk oylaması ile ilk 100’e giren tüm fotoğraflar jüri tarafından değerlendirilecek ve ilk 3 katılımcı ödüllendirilecektir.

Kurum, herhangi bir başvurunun kurallara aykırı olduğunun tespit edilmesi durumunda eser sahibine bilgi vermeksizin başvuruyu geri çevirme ya da değerlendirme harici tutma yetkisine sahiptir.

Yarışma süresince farklı uygulamalar veya otomasyonlar veya ücretli reklam gibi standart dışı paylaşımlar ile beğeni arttırdığı tespit edilen katılımcılar diskalifiye edilecektir.

***

Buraya kadar her şey doğru. Şartlar ortaya konulmuş Menteşe’de yaşayanlar yarışmaya büyük bir katılım gösterdi. Seçici kurul yani, Jüri Üyeleri: Yrd. Doç. Dr. Serdar Karakaya (Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Görevlisi), Özlem Alkurt Zencir (Muğla Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği – MUFSAT), Erdinç Özal (Karya Görüntü Avcıları), Burçak Gözcü (Menteşe Belediyesi Basın Halkla İlişkiler), Deniz Yılmaz (Menteşe Belediyesi) eminim yarışmaya katılım şartları okumuştur. Jüri olarak görev yapacağınız bir yarışmada nelere göre değerlendirme yapacağınızı bilmeniz yada öğrenmeniz gerekir.

***

Dereceye giren fotoğraflara bir bakalım. Birinci olan fotoğrafta iki genç arkadaşımız oluşturdukları mizansenle “Sevgi”yi gerçekten iyi anlatmış. Çekim tekniği, ışık, odaklanma, kompozizasyon harika ancak her şey var “Menteşe” yok. İkinci olan fotoğrafta ilkine göre birkaç eksik olmasına rağmen en önemli eksik onda da var onda da “Menteşe” yok. Üçüncü olan fotoğrafta eksikler var ama en azında konu yerinde “Menteşe ve Sevgi”.

***

Bu bilgiler Menteşe Belediyesi resmi web sayfasında varken, yarışma için hazırlanan şartname ortada iken ben nasıl bu yarışmanın başarılı olduğunu söyleyebilirim ki. Belediye Başkanım Bahattin Gümüş kadrolarınız sizi yanlış yada eksik bilgilendiriyorlar. Tamamen masumane olarak planlanan ve vatandaşlardan da teveccüh gören yarışmanın bu yıl üzerine gölge düştü. Yarışmanın üzerine düşen bu gölgede Jüri üyeleri Menteşe Basın Halkla İlişkilet birimi ve yarışma sekretaryası sorumludur.

***

Uzun uzadıya anlatmaya gerek yok yazının başlığı her şeyi özetliyor. Yarışma Konusu: Menteşe ve Sevgi, dereceye giren ilk iki fotoğrafta sevgi var ama Menteşe YOK. Önümüzdeki yıllarda yapılacak yarışmalarda insanların nasıl güvenip etkinliğe katılmasını bekliyoruz o da bir muamma. Seçici kurul yapılan yanlışlığı düzeltemese bile en azından yarışmaya katılan tüm katılımcılardan ÖZÜR DİLEMELİ.

Bu haber toplam 652 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.