Menteşe’de “bağımlılıkla” mücadele kapsamında farkındalık etkinliği

 MUHABİR
Menteşe’de başta sigara ve alkol olmak üzere bağımlılıklarla mücadele kapsamında “Senin için duruyorum” etkinliği yapıldı. Etkinlikte konuşan Kötekli Gençlik Merkezi Lideri Ayşe Karanlık, “Sigara kullanım yaşı git gide düşüyor. 7’den 70’e herkesin özellikle sigara kullanımını azaltmasına ve bırakmasına yönelik çalışmalar yürütüyoruz.” İfadelerini kullandı.

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kötekli Gençlik Merkezi, Muğla Yeşilay Cemiyeti’nin katkılarıyla Menteşe’de başta sigara olmak üzere bağımlılıklarla mücadele kapsamında “Senin için duruyorum” etkinliğini düzenledi.

666.jpg

Sınırsızlık Meydanında buluşan gençler, “Aile fotoğraflarında anı olarak kalma diye duruyorum, hayallerinin peşinde koşarken yorulma diye duruyorum, ömrünü kısaltma diye duruyorum” gibi sloganların yazılı olduğu dövizleri tutarak dikkat çekici bir farkındalık çalışmasına imza attı.

Türkiye'de ilk olma özelliğini taşıyan ve vatandaşların büyük ilgisini çeken farkındalık etkinliğinde insanlara bağımlılıklarla mücadele kapsamında bilgilendirici broşürler, kalem, anahtarlık gibi ilgi çekici hediyelerde dağıtıldı.

7777.jpg

“GENÇLERİ ZARARLI ALIŞKANLIKLARDAN UZAK TUTMAK TEMEL AMAÇLARIMIZDAN BİRİ”

Gazetemize açıklamalar da bulunan Muğla Gençlik Spor İl Müdürlüğü Kötekli Gençlik Merkezi Lideri Ayşe Karanlık, yapılan çalışmaları sıraladı, “Gençlik merkezlerimizde yapılan kültürel ve sosyal faaliyetlerde gençleri zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak amaçlıyoruz. Yeni başlattığımız “Yüzyılın Gençleri” projesiyle de sigara kullanımının azaltılmasına yönelik çalışmalar yapmayı amaçladık. Çünkü sigara kullanım yaşı git gide düşüyor ve bir terör faaliyeti haline geliyor. 7’den 70’e herkesin özellikle sigara kullanımını azaltmasına ve bırakmasına yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Bu amaçla bugün genç arkadaşlarımızın oluşturduğu özgün sloganlarla “Senin için duruyorum” etkinliğinde buluştuk.” diye konuştu.

888888.jpg

Bu haber toplam 133 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.