Menteşe’de fast food işletmelerine denetim!

Menteşe’de fast food işletmelerine denetim!
 MUHABİR
Menteşe İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü fast food işletmelerinde kullanılan kızartma yağlarını denetledi. Denetimde, kızartma yağlarının sıcaklığı ve polar madde miktarı ölçülerek uygunluğu kontrol edildi. Denetimlerde uygunsuzluk tespit edildiği takdirde 146 bin TL cezai işlem uygulanacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın talimatıyla Menteşe İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Menteşe’de denetimlerine devam ediyor. Bu kapsamda son olarak fast food işletmelerinde kullanılan katı ve sıvı kızartma yağları denetlendi.

Denetimde, kızartma yağlarının sıcaklığı ve polar madde miktarı ölçülerek uygunluğu kontrol edildi.

Uygunsuzluk tespit edilmeyen denetimlerde, aynı zamanda işletmelerin hijyen koşulları da denetlendi.

Denetimlerde uygunsuzluk tespit edildiği takdirde 146 bin TL cezai işlem uygulanacak.

Menteşe İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Kuray, denetimlerin devam edeceğini belirterek, “Vatandaşlarımızın sağlığı bizim için önemli” dedi.

“185 DERECEYİ AŞAN YAĞ SICAKLIĞINDA KIZARTMA YAĞILMAMASI GEREKİYOR”

Yapılan denetimlerde işletmeleri uyardıklarını söyleyen Menteşe İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Kuray, “Bakanlığımızın talimatları gereği fast food tarzı işletmelerde kızartmalarda kullanılan yağların denetimi yapıldı. Bu denetimler 24 Ocak’ta başladı, 2 Şubat tarihinde sona erecek. İlçemiz genelinde fast food tarzı 186 işletme var. 80 civarında işletmeye denetim yaptık. Herhangi bir olumsuz bir durumla karşılaşmadık. Cezai işlem yapmadık. Bu denetimler aralıksız devam edecek” dedi.

KURALLARA UYMAYANA 146 BİN TL CEZA!

Fast food işletmelerine yoğun ilgi olduğunu belirten İlçe Müdürü Kuray, “Vatandaşlarımızın sağlığı bizim için önemli. 185 dereceyi aşan yağ sıcaklığında kızartma yapılmaması gerekiyor. Yağın içinde yüzde 25’den fazla polar madde olmaması gerekiyor. İşletmeleri uyardık. Bu kurallara uymayan işletmelere 146 bin TL cezai işlem uyguluyoruz. Tüketicilerimiz, bu toplu tüketim yerlerinde özellikle kızartmaların üstünde siyah lekeler varsa, yanmalar varsa Alo 174 Gıda Hattına ihbar yapabilir” diye konuştu.

SİYAH LEKELER VARSA BİR DAHA KULLANILMAZ!

Evlerde kullanılan yağlara da dikkat çeken İlçe Müdürü Kuray, “Evlerde de kızartma yapılıyor. Bu yağlarla ilgili de bizim tavsiyemiz; kullanılan yağ en fazla 3 kez kullanılmalı. Eğer kullanılan yağın kalitesini ölçmek istiyorsak, kızartma bittikten sonra kızan yağın içerisinde bir dilim ekmek atalım, ekmek üzerinde eğer siyah lekeler var ise bu lekeler o yağın bir sonraki kızartmada kullanılmaması gerektiğini gösterir. O yağı kullanmamak gerekir. En önemlisi de kızartmadan sonraki yağları lavaboya dökmek yerine atık yağ merkezlerine getirelim” dedi.

Bu haber toplam 276 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.