Menteşe’de ‘Feriha ve Osman Günsan Anaokulu’ açıldı

Menteşe’de ‘Feriha ve Osman Günsan Anaokulu’ açıldı
 MUHABİR
Menteşe’de Feriha ve Osman Günsan’ın bağışladığı arazi üzerine inşa edilen 172 öğrenci kapasiteli ‘Feriha ve Osman Günsan Anaokulu’ açıldı. Açılış töreninde konuşan Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, “Eğitim toplumun gelişiminde ve kalkınmasında kritik rol oynamaktadır. Eğitime yapılan her yatırım geleceğimize yapılan en değerli yatırımdır. Bugün açacağımız okulumuz 4 kat inşa edilmiş olup, 7 derslikle 170 öğrenci kapasitesine sahiptir.” İfadelerini kullandı.

Muğla’nın Menteşe ilçesinde hayatını kaybeden emekli öğretmenler Feriha ve Osman Günsan tarafından bağışlanan arazi üzerine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından anaokulu inşa edildi. İnşa edilen anaokuluna hayatını kaybeden öğretmenlerin isimlerini yaşatmak üzere ‘Feriha ve Osman Günsan Anaokulu’ ismi verildi.

4 katlı olarak inşa edilen anaokulu 7 ayrı derslikle 172 öğrenciye hizmet verebilecek şekilde yapıldı. Öğrencilere nitelikli eğitim verebilmek adına mesleki ve teknik eğitim odaları da dizayn edildi.

‘Feriha ve Osman Günsan Anaokulu, Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık başkanlığındaki protokol, Feriha ve Osman Günsan’ın varisleri, öğrenciler ve velilerin katılımıyla açıldı.

5555555.jpg

“EĞİTİME YAPILAN HER YATIRIM GELECEĞİMİZE YAPILAN EN DEĞERLİ YATIRIMDIR”

Açılış töreninde konuşan Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Eğitim alanına yapılan yatırımların Türkiye’nin geleceğine yapılan yatırım olduğunu söyledi, “Öncelikle okul yapımı için arsa bağışında bulunan merhum Feriha ve Osman Günsan’a ve varislerine teşekkür ediyorum. Eğitim toplumun gelişiminde ve kalkınmasında kritik rol oynamaktadır. Eğitime yapılan her yatırım geleceğimize yapılan en değerli yatırımdır. Çocuklarımızın akademik başarılarını yükselterek geleceğe daha iyi hazırlanması yönünde devletimiz her türlü imkânlarını çocuklarımıza seferber etmiştir. Devletimizin yatırımlarının yanında hayırseverlerimizin de eğitime önemli destekleri bulunmaktadır. Muğla’mızda 159 hayırseverimiz 1147 dersliğin yapımına katkı sağlamıştır. Menteşe ilçemizde 11 hayırseverimiz 119 derslikle eğitim de ‘Devlet – Millet el ele’ anlayışıyla katkı bulunmuştur. Bugün açacağımız okulumuz 4 kat inşa edilmiş olup, 7 derslikle 170 öğrenci kapasitesine sahiptir. Eğitime yapılan yatırım güçlü Türkiye’nin aydınlık geleceğine yapılan yatırımdır.” Dedi.

777777.jpg

“TÜRKİYE’DE %100’E ULAŞAN TEK İL OLMAYI BAŞARDIK”

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Muğla’nın eğitim alanında geldiği durumu verilerle açıkladı, “Feriha ve Osman Günsan tarafından bağışlanan arazi üzerine Bakanlığımız ve Valiliğimizin katkılarıyla Anaokulumuz 2023 yılında inşa edildi. 7 derslik, yemekhane, mutfağı, rehberlik odası, meslek eğitim odası, konferans salonu bulunan okulumuzda 7 okul öncesi öğretmenimiz, 1 rehber öğretmenimiz ve 2 idarecimizle birlikte ders başı yaptık. Ömürlerini eğitime ve öğrencilerine Feriha ve Osman Günsan öğretmenlerimizin ismini yaşatılacağı okulda akademik hayatlarına ilk adımlarını atan 172 yavrumuzun gözlerindeki ışıntıyı görmek bizleri mutlu ediyor. Erken Çocukluk eğitiminde çalışmalarımızı artırarak sürdürüyoruz. Geçtiğimiz yıl ‘5 yaş okullaşma’ oranında TÜİK verilerine göre Türkiye’de %100’e ulaşan tek il olmayı başardık. Yine 3 ve 4 yaşta %50’lerden %70-80 okullaşma oranına ulaşmıştık.”

999999.jpg

“HER ŞEYİ FERİHA ÖĞRETMENİMDEN ÖĞRENDİM”

Feriha Günsan’ın öğrencisi olan 22. Dönem Muğla Milletvekili Orhan Seyfi Terzibaşıoğlu, Hayatta her şeyi Feriha Günsan’dan öğrendiğini söyledi, “Osman ve Feriha Günsan mükemmel bir öğretmenlerdi. Feriha öğretmenimin çocuğu yoktu. Ama bizler onun çocuklarıydık. Yürümeden, yemek yemeye, çatal tutmayı, düğme dikmeyi bile ondan öğrendik. Feriha öğretmen okul açılmadan 15 gün önce bizi okula davet eder, yeni döneme hazırlardı. Her şeyi kendisinden öğrendim. İyi insan olabiliyorsam emek Feriha hocamındı.”

222222.jpg

Açılış töreni Anaokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisi ve protokol üyelerinin okul gezisi sonrasında sona erdi.

776666.jpg

Açılış töreninde Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık başkanlığındaki heyette, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, İl Emniyet Müdürü Ali Canpolat ve MHP Muğla İl Başkanı Oğuz Akarfırat’ta bulundu.

Bu haber toplam 117 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.