Menteşe'de konseri işaret diliyle dinlediler

Menteşe'de konseri işaret diliyle dinlediler
 MUHABİR
Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Muğla ilçeleri Türk Sanat Müziği Korosunun konseri yoğun ilgi gördü. Konser esnasında İşaret dili kullanılması işitme engellileri sevindirdi.

Konseri izleyen Muğla Sessizler Kulübü Başkanı Ayşenur Çankaya ve yönetim kurulu üyeleri, konserin amaçlarından biri olan ve bu alanda ilk olma özelliği olan İşaret dili ile anında çeviri sonucu şaşkınlıklarını gizleyemediler…

whatsapp-image-2024-05-20-at-14-33-18.jpeg

Konser sonrası konuşan başkan Ayşenur Çankaya,şunları söyledi:"Bu konserin ve düzenleyenlerin farkı ve farkındalığı ile bambaşka bir gece yaşadığımı özellikle belirtmek isterim.Neden başkadır derseniz; Uzun zaman arasından sonra ilk kez İşitme engelli üyelerimizin, sporcularımızın katılım sağladığı bu koro gecesinde her zaman öylesine gelinmiş o anlamsız bakışlar yoktu çünkü sesleri duyamazken sadece ritimleri hissettikleri müziğinde içinde bu gece İşaret diliyle çevrilen şarkı sözleri sayesinde hem duymuş hemde o anı hissetmiş olmalarından başka mutluluk veren birşey olmadığını düşünüyorum.

Bu etkinlikte biz Sessizler’e ses olan İşaret dili tercümanı Fatma Yücel ve Koro boyunca emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarım."

Bu haber toplam 108 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.