Menteşe'de Korkunç Cinayet! 'Üvey babam annemin yanışını gülümseyerek izledi'

Menteşe'de Korkunç Cinayet! 'Üvey babam annemin yanışını gülümseyerek izledi'
Muğla'nın Menteşe ilçesinde 19 Mayıs akşamı yaşanan vahşet tüm Türkiye'yi sarstı. Oto elektrikçisi H.B., dini nikahlı eşi Hanife Yılmaz'ı evlerinin bahçesinde tartıştıktan sonra benzin dökerek ateşe verdi. Ağır yaralanan Yılmaz, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Yılmaz'ın 16 yaşındaki oğlu H.A.'nın "Üvey babam annemin yanışını gülümseyerek izliyordu" ifadesi kan dondurdu.

Menteşe'nin Düğerek Mahallesi Hafız Gürül Sokak'ta saat 22.00 sıralarında gerçekleşti. H.B. ile dini nikahlı eşi Hanife Yılmaz, evlerinin bahçesinde tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine H.B., aldığı benzinle Yılmaz'ın üzerine dökerek çakmakla ateşe verdi. Çığlıkları duyan komşular, alevler içinde kalan kadını kurtarmaya çalışırken olay yerine polis ve sağlık ekipleri de çağrıldı.

Yılmaz, ilk müdahaleyi olay yerinde aldıktan sonra Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumunun ağır olması nedeniyle İzmir Bozyaka Eğitim-Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Yılmaz, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

uuu.png

'ANNEMİN YANIŞINI ÜVEY BABAM GÜLÜMSEYEREK İZLEDİ'

H.B., polise verdiği ilk ifadede Hanife Yılmaz'ın intihar girişiminde bulunduğunu ve üzerine benzin döküp kendini ateşe verdiğini iddia etti. Fakat Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma sonucunda Yılmaz'ın 16 yaşındaki oğlu H.A., farklı bir ifade verdi. H.A., ifadesinde şu sözleri kullandı:

"Olay günü evimizde oturuyorduk. Bahçede üvey babam ile annem tartıştı. Üvey babam anneme 'Seni de evi de yakarım' dedi. Çığlıkları duyup kardeşimle bahçeye çıktığımızda annemizi yanar vaziyette gördük. Üvey babam annemin yanışını gülümseyerek izliyordu. Komşularımızın yardımıyla alevleri söndürdük. H.B. bizi ölümle tehdit ederek gerçeği saklamamızı istedi."

screenshot-1.png

H.A.'nın ifadesi ve diğer deliller ışığında H.B., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Adli makamlarca tutuklanma kararı verilen H.B., cezaevine gönderildi.

Bu vahşet olay, Türkiye'de bir kez daha şiddetin ve aile içi cinayetlerin önlenemediğine dair üzüntü verici bir örnek oldu. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Kaynak:İHA

Bu haber toplam 1324 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.