Menteşe’de mermer ocağı projesinin ÇED süreci sonlandırıldı

Menteşe’de mermer ocağı projesinin ÇED süreci sonlandırıldı
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Muğla’nın Menteşe ilçesinde Kommersan Mermer Maden İşletmeleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından yapılması planlanan mermer ocağı projesi için başlatılan ÇED süreci sonlandırıldı.

Menteşe’nin İkizce Mahallesinde Kommersan Mermer Maden İşletmeleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından yapılması planlanan mermer ocağı projesi için 4 Ocak’ta ÇED süreci başlatılmıştı.

Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nce yapılan duyuruda projeye ilişkin ÇED süreci sonlandırıldı.

Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nce yapılan duyuru şu şekilde:

“İlimiz, Menteşe İlçesi, İkizce Mahallesi Mevkii S.201801651(ER.3342517) Kommersan Mermer Maden İşletmeleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından yapılması planlanan "ııgrup maden (mermer) ocağı" projesi 29.07.2022 tarih ve 31907 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ÇED yönetmeliğinin 5. maddesinin 2. fıkrasının (a) bendinde yer alan "projenin gerçekleştirilmesinin ilgili mevzuat bakımından uygun olmadığının tespiti halinde, çed süreci aşamasına bakılmaksızın sonlandırılır …" hükmü gereğince çed süreci sonlandırılmıştır.”

Bu haber toplam 340 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.