Muğla'nın Menteşe ilçesinde, Yerkesik Özel Eğitim Meslek Okulu yararına anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Hafif düzeyde zihinsel engelli öğrencilere eğitim veren okul için, öğretmenler ve veliler el ele vererek Yalçın İnan Parkı’nda kermes düzenledi.
Kermeste, el emeği ürünler ve atölyelerde kullanılacak malzemeler satışa sunuldu. Elde edilecek gelir, okulun bütçesine katkı sağlamanın yanı sıra, öğrencilerin eğitimine destek amacıyla kullanılacak.
Yerkesik Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürü Ahmet Aşkın Uslu, özel gereksinimli öğrencilerin çok sayıda ihtiyacı olduğunu belirterek, “Çocuklarımızı topluma kazandırmak adına el işleri, geziler ve çeşitli sosyal etkinlikler düzenliyoruz. Bu tür faaliyetler için bütçeye ihtiyacımız var. Şu anda satışlarımız güzel gidiyor, bu da bize moral oluyor,” dedi.