Menteşe’de Sağlıklı Nesiller Yetişiyor

Menteşe’de Sağlıklı Nesiller Yetişiyor
Menteşe Belediyesi ve MSKÜ Spor Bilimleri Fakültesi işbirliğince hayata geçirilen “Sağlıklı ve Dengeli Besleniyorum” Projesi kapsamında Menteşe Belediyesi...

Menteşe Belediyesi ve MSKÜ Spor Bilimleri Fakültesi işbirliğince hayata geçirilen “Sağlıklı ve Dengeli Besleniyorum” Projesi kapsamında Menteşe Belediyesi Çocuk Bilim Parkını ziyarete gelen öğrencilere, sağlıklı ve dengeli beslenme ile ilgili bilgiler veriliyor. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, proje ile sağlıklı nesiller yetiştirilmesinin hedeflendiğini belirterek, “Çocuklar bizim geleceğimiz. Onların büyüme ve gelişim evresinde sağlıklı ve dengeli beslenmeleri çok önemli. Burada aktarılan bilgiler özellikle annelerin çok işine yarayacaktır. Ayrıca çocuklarımızın gelişimine de çok faydası olacaktır” dedi.

Proje hakkında bilgiler veren MSKÜ Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Kerkez, Bilim Parkını ziyaret eden Yatağan Bozarmut Ortaokulu öğrencilerine temel besinler, dengeli beslenme konularında bilgiler aktararak protein, karbonhidrat, yağ, lif, vitamin - mineraller ve su ile ilgili temel bilgileri paylaştı.

Öğrencilere yaptığı sunumun ardından proje ile ilgili bilgi veren Doç. Dr. Kerkez, “Büyüme ve gelişim evresinde olan bu yaştaki çocuklarımız için dengeli beslenme çok önemli bir konu. Örneğin bugün yumurta yemeyen çocuk protein alabilmesi için yumurta dışında kuru fasulye yemesi gerektiğini öğrendi. Vitamin ve minerallerin hücreleri sağlıklı tuttuğunu, lifin sindirimi kolaylaştırdığını öğrendiler. Artık çocuklar sağlıklı olmak için çok yağlı yiyeceklere, çok şekerli içeceklere hayır diyeceklerdir” dedi.

Menteşe Belediyesi ve MSKÜ Spor Bilimleri Fakültesi işbirliğince hayata geçirilen “Sağlıklı ve Dengeli Besleniyorum” projesi kapsamında Menteşe Belediye Çocuk Bilim Parkını ziyarete gelen öğrencilere, sağlıklı ve dengeli beslenme ile ilgili bilgiler verilecek.

Bu haber toplam 586 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.