Menteşe’de Scooter Uyarısı: Kurallara Uymayana 690 TL Ceza!

 MUHABİR
Muğla Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Menteşe’de elektrikli scooter sürücülerine denetim ve bilgilendirme uygulaması yaptı. Sürücülere Scooter kullanırken dikkat edilmesi gereken kurallar olduğunu hatırlatan trafik ekipleri, kurallara uyulmadığı takdirde 690 TL para cezası uygulanacağını belirtti.

Muğla Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri Menteşe’nin Kötekli Mahallesi’nde ve Cumhuriyet Meydanı’nda scooter sürücülerine yönelik denetim gerçekleştirdi.

Özellikle gençler arasında yaygın kullanılan scooter, sıkça kazalara sebebiyet verirken araç sürücüleri tarafından da tepkilere yol açabiliyor.

Scooter sürücülerini tek tek durdurarak bilgilendirme yapan trafik ekipleri, dikkat edilmesi gereken kurallar olduğunu hatırlatarak, kurallara uyulmadığı takdirde 690 TL para cezası uygulanacağını belirtti.

Özellikle sürücülerin en az 16 yaşında olması gerektiğini ve iki kişi binilmemesi gerektiğini vurgulayan trafik ekipleri, yaya ve araç trafiğini engellemeyecek şekilde park edilmesi konusunda da uyardı.

Sürücülere akrobatik hareketler yapılmaması gerektiğini de anlatan trafik ekipleri, bilinçli kullanımın önemini vurguladı.

MENTEŞE’DE TOPLAM 593 SCOOTER VAR!

Öte yandan Muğla’nın Menteşe ilçesinde farkı şirketlere ait toplam 593 e- scooter olduğu öğrenildi.

DENETİMLER ARTACAK!

Muğla Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Burcu Avcı, Scooter sürücülerine yönelik denetim artacağını belirterek, cezai işlem uygulamasının başladığını söyledi.

Sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyaran Avcı, kaza oranlarını en aza indirmek ve vatandaşların güvenliğini sağlamak için bu denetimlerin yapıldığını belirtti.

Bu haber toplam 190 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.