MENTEŞEDEN KIRSALA BÜYÜK HİZMET

MENTEŞEDEN KIRSALA BÜYÜK HİZMET
Menteşe Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Tip Projeler” Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi Nail Çakırhan Salonunda yapılan toplantı ile...

Menteşe Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Tip Projeler” Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi Nail Çakırhan Salonunda yapılan toplantı ile Muhtarlara tanıtıldı. Toplantıya Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Başkan Yardımcıları Levent Ünver, Murat Gökalp, Etüd Proje Müdürü Yeliz Durmaz, İmar ve Şehircilik Müdürü Sami Tomurcukluoğlu ile muhtarlar katıldı.

Toplantının açış konuşmalarını yapan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “ En önemli projelerimizden olan ve kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın yüzünü güldürecek TİP Projelerimizi nihayet hayata geçirmenin ve sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum.

Bildiğiniz gibi, 6360 Sayılı Büyükşehir Kanunu kapsamında 48 adet köyümüz ve 4 beldemiz mahalle statüsüne kavuştu. Yani eskiden köy olan kırsaldaki yerleşim alanları, artık ilçemizin birer mahallesi oldu. Bu durum köylerimizde yaşayan vatandaşlarımıza beraberinde bir takım zorluklar da getirdi. Köylerimiz mahalle olduğu için buralarda ev yapacak vatandaşlarımız, şehir merkezindeki vatandaşlarımız gibi proje hazırlatmak ve bu projeler için yüksek ücretler ödemek durumda kalacaklardı. Fakat Menteşe Belediyesi olarak vatandaşlarımızın bu durumunu düşünerek, evlerinin Projelerini Ücretsiz Hazırlama kararı aldık.  Seçimler öncesi söz verdiğim bu uygulamayı artık Belediyemizin Etüd Proje Müdürlüğünce hayata geçiriyoruz.  Menteşe Belediyesi, Etüd Proje Müdürlüğü olarak Köy yerleşim alanı içerisinde yaşayan vatandaşlarımızın evlerinin projelerini hazırlayıp, yine vatandaşlarımıza ücretsiz veriyoruz.  Yani, yaşadığı yerleşim alanına uygun hazırlanan konut projeleri için, vatandaşlarımız her hangi bir ücret ödemeyecek, büyük bir ekonomik yükten kurtulmuş olacaksınız.  Sizlere hizmet için çıktığımız bu yolda, ilçemizi sizlerle birlikte daha ileriye taşıyacağımıza inanıyor, Etüd Proje Müdürlüğümüzce hazırlanan Tip Projelerin vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Başkan Gümüş’ün konuşmasının ardından Etüd Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan sunum ve animasyon gösterisi eşliğinde Etüd Proje Müdürü Yeliz Durmaz “Tip Projeler” hakkında muhtarlara bilgiler verdi. “Tip Projelerin” tanıtımının yapıldığı sunum muhtarlardan tam not aldı.

7 farklı projeden oluşan “Tip Projeler” 5 adet tek katlı konut, 2 adette 2 katlı konut projelerinden oluşuyor. Bu projelerin yanında Köy Konağı ve Ahır projeleri de yer alıyor.

Tamamen yöreye uygun hazırlanan “Tip Projeler” hakkında detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar, Menteşe Belediyesi Etüd Proje Müdürlüğüne başvuru yapabilirler.

Bu haber toplam 611 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.