Menteşeliler parkına sahip çıkıyor: 758 imza toplandı

Menteşeliler parkına sahip çıkıyor: 758 imza toplandı
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Menteşe Kent Konseyi, Karamehmet Mahallesi Menteşe Evleri Bölgesinde bulunan parkta Büyükşehir Belediyesi’nin Kent Market projesine başlamasına karşı, mahalle sakinlerinin isteği doğrultusunda inşaatın durdurulması talepli olarak düzenlendiği imza kampanyasında toplanan toplam 75 sayfada 758 adet imza içeren dilekçeyi Büyükşehir Belediyesine teslim etti.

Muğla’nın Menteşe ilçesi Karamehmet Mahallesi Menteşe Kent Parkı ve toplanma alanında yapılan çalışmalar vatandaşların tepkisini toplamıştı. Tepkilerin ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklamada, park içerisine kent marketi yapılacağını duyurmuştu.

Menteşe Kent Konseyi, bölge sakinlerinin karşı çıktığı Kent Market projesine ilişkin forum düzenleyerek, imza kampanyası başlattı. Toplanan imzalar Muğla Büyükşehir Belediyesine teslim edildi.

img-4274.jpg

“İNŞAİ FAALİYET DURDURULMALI”

Muğla Büyükşehir Belediye Binası önünde bir araya gelen vatandaşlar slogan atarak bir kez daha projeyi protesto etti. Menteşe Kent Konseyi Başkanı Nuran Aldan yaptığı basın açıklamasında, “Kent Park alanı içinde sürdürülen inşai faaliyetin ivedilikle durdurulmasını ve iptal edilmesini, imar planlarında yapılan değişikliklerin geri alınarak park alanının tamamının bütünlüğü korunmak üzere yeşil alan statüsüne alınması için gerekli değişikliklerin yapılmasını istiyoruz” dedi.

ÇOCUKLAR EN ÖN SAFLARDA YER ALARAK BU KARARLILIĞI GÖSTERDİLER”

14 Ocak Pazar günü Kent Park'ta düzenlenen foruma davet edilmesine rağmen Muğla Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin katılmadığını kaydeden Aldan, “Forumda halk; imza kampanyasının yaygınlaştırılması ve büyükşehir belediyesine teslim edilmesi, referandum yapılarak halkın talebinin değerlendirilmesi gibi eylemlilik süreçleri ile faaliyeti durdurma kararlılığını ifade etti. ‘Parkıma Dokunma’ sloganları ile çocuklar en ön saflarda yer alarak bu kararlılığı gösterdiler.

img-4282.jpgTepkilerin yükselmesine rağmen forum sonrasında da inşaat faaliyetinin sürdüğünü ve park alanının dokusunun bozulmaya devam edildiğini de üzüntüyle izledik.

İnşaat faaliyetinin sürdüğü Kent Park, nüfus yoğunluğunun yüksek olduğu Menteşe Evleri bölgesinde bulunan başta çocuklar olmak üzere bölgede yaşayanlar bakımından vazgeçilmez bir dinlenme, oyun ve sosyalleşme alanı niteliğindedir” dedi.

“758 ADET İMZA İÇERİR DİLEKÇEMİZİ SUNMAK İÇİN BURADAYIZ”

Yerleşim alanının tek yeşil alanı olan Kent Park’ın aynı zamanda Menteşe Belediyesi tarafından belirlenen deprem toplanma alanı olma özelliğine de sahip olduğuna değinen Aldan, “Bu özellikleri sebebi ile bölgede yaşayanlar açısından vazgeçilmez nitelikte olan Kent Park alanının bütünlüğünün korunması elzemdir.

Mahalle sakinlerinin isteği doğrultusunda Kent Market inşaatının durdurulması ve park bütünlüğünün korunması talepli olarak düzenlenen imza kampanyasında toplanan toplam 75 sayfada 758 adet imza içerir dilekçemizi sunmak için buradayız. Halkın, demokratik kitle örgütlerinin, kent konseylerinin hiçbir karar sürecine katılamadığı, demokratik katılımcılık ilkelerini yerine getirmeyen bir anlayışı kabul etmiyoruz” diye konuştu.

Bu haber toplam 804 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.