MERHUM BABASININ RESİMLERİYLE SERGİ AÇTI

MERHUM BABASININ RESİMLERİYLE SERGİ AÇTI
Resim, heykel ve seramik çalışmalarıyla tanınan Günseli Bozoğlu Yetkin, 1999 yılında vefat eden babası ressam Celal Yetkin’in resimlerinden oluşan bir...

Resim, heykel ve seramik çalışmalarıyla tanınan Günseli Bozoğlu Yetkin, 1999 yılında vefat eden babası ressam Celal Yetkin’in resimlerinden oluşan bir sergi açtı.

Bodrum Mor Sanat Galerisinde açılan sergide, merhum ressam Celal Yetkin’in eserleri dışında Günseli Bozoğlu Yetkin’in de eserleri bulunuyor. Serginin açılışına çok sayıda sanatsever katılırken, Günseli Bozoğlu Yetkin 15 yıldır resim, seramik ve resim yaptığını belirterek şunları söyledi;

“ Babamdan genlerimin geçtiğini söylerler. İçeride babamın resimleri bulunuyor, hoş aynı tarzda değiliz ama ilk defa babamla bir sergi açmaya cesaret ettim diyebiliriz. Bakalım su yüzüne çıktı resimler. Bugün açılan sergide soyutlar babama ait, diğerleri bana ait, küçükler bana ait. Bunlarda özellikle tek bir döneme ait değil. Bölüm bölüm pörtler var, soyutlar var, minyatür tarzı çalışmalarım var, böyle bir kolaj gibi yani ağırlığı babama verdim bu sergide”.

CELAL YETKİM KİMDİR?

1916’da doğan sanatçı 1938’de Harp okulunu, 1947’de harp Akademisini bitirdi. 1963 Yılında Kurmay Albay olarak emekliye ayrıldıktan sonra İtalya’da resim çalışmalarına başladı. Avrupa ve Amerika’da resim atölyeleri ve müzeleri gezerek resim sanatı hakkında bilgilerini geliştiren Yetkin, daha sonra Türkiye’de, yarı soyut ve soyut çalışmalara yöneldi. İzmir ve İstanbul’da 7 kişisel sergi açan Yetkin bir çok da karma sergiye katıldı. Karşıyaka Bostanlı Sanat Parkı’nda kurduğu resim atölyesinde 19 sene resim dersi verdi. Yıllarca karşılıksız verdiği hizmetler nedeniyle Karşıyaka Belediyesi bu atölyeye Ressam Celal Yetkin Atölyesi ismini verdi. 83 Yaşında vefat eden sanatçı evli ve üç çocuk babasıydı.

GÜNSELİ BOZOĞLU YETKİN KİMDİR?

1946 Ankara doğumlu sanatçı eğitimini TED Ankara, Marif Koleji ve İtalya’da tamamladı. Ressam Celal Yetkin’in kızı olan Günseli Bozoğlu Yetkin resim, heykel ve seramik sanatıyla uğraşıyor. 2005 yılından itibaren Bodrum, İstanbul ve İzmir’de 11 kişisel sergisinin yanısıra çok sayıda karma sergiye katıldı.

Bu haber toplam 535 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.