MHP Milletvekili Erdoğan Önerge Verdi

MHP Milletvekili Erdoğan Önerge Verdi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, ikinci el oto alım satımı yapan işletmelerin şehir dışına taşınmasını öngeren...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, ikinci el oto alım satımı yapan işletmelerin şehir dışına taşınmasını öngeren genelgeler yayınlanmasına rağmen, bu genelgelerde yer alan kuralların riayet edilmeyişini Meclis gündemine taşıdı.

Konuya ilişkin bir soru önergesi hazırlayan ve önergenin yazılı olarak İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını isteyen Milletvekili Erdoğan,  son yıllarda ülke genelinde ikinci el oto alım satımının yaygınlaştığını ve büyük bir sektör ortaya çıktığını dile getirdi.

Erdoğan, “Bu gelişmelerin sonucunda vatandaşlarımızın ikamet ettiği meskenlerin giriş kısımlarında ikinci el oto alım satımı yapan işletmelerin sayısında çok büyük artışlar yaşanmıştır. Mesken girişlerinde faaliyet gösteren işletmelerin sermayesini teşkil eden araçların; bölgede yaşayan insanların can ve mal güvenliğini tehdit eder hale gelmesi sonucu bu işletmelerin şehir dışına taşınması gerekliliğini bildiren genelgeler yayınlamasına da sebep olmuştur. Bu bağlamda; 14.01.2005 tarih ve 2005/5 sayılı, 31.05.2007 tarih ve 2007/54 sayılı, 19.11.2008 tarih ve 2008/71 sayılı Genelgeler Bakanlığınız tarafından 81 il valiliğine gönderilmiştir. Bu genelgelerden sonra çoğu ilde ikinci el oto alım satımı yapan galeriler şehir merkezinden uzağa taşınmıştır. Ancak bütün bu genelgelere rağmen; başta Ankara ili olmak üzere bazı yerleşim merkezlerinde genelgeyle birlikte getirilen yeni kurallara riayet edilmediği ortaya çıkmıştır” dedi.

Erdoğan konuya ilişkin önergesinde Bakan Şahin tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını istediği soruları şöyle sıraladı:

“Bakanlığınız tarafından yayınlanan genelgelere rağmen Ankara’da genelgeye aykırı olarak hala faaliyet gösteren kaç tane ikinci el oto alım satımı yapan galeri mevcuttur?

Bakanlığınız tarafından yayınlanan genelgeler ile birlikte kaç ilde oto galerilerin yerleşim yerlerinden çıkarılarak; can ve mal güvenliğini tehdit etmeyecek bölgelere taşınması sağlanmıştır?

Bakanlığınız tarafından yayınlanan genelgeler ile çoğu ilimizde genelgeye uyularak oto galeriler taşınmıştır. Ancak Ankara ilinde bu kurala uyulmamıştır. Genelgede yer alan hükümlerin uygulanmamasına sebep olan ilgililer hakkında herhangi bir işlem yapılmış mıdır?

İçişleri bakanlığının yayınladığı genelgelere rağmen; özellikle Ankara Valiliği’nin ve Büyükşehir Belediyesi’nin gereğini yapmaması devlet geleneklerinin itibarsızlaştırılmasına sebep olmamakta mıdır?”

Bu haber toplam 481 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.