MHP TÜRKÇÜLÜK GÜNÜNÜ KUTLADI

MHP  TÜRKÇÜLÜK GÜNÜNÜ KUTLADI
MHP Muğla İl Başkanlığı tarafından 3 Mayıs günü kutlanan Türkçülük Bayramı düzenlenen basın açıklaması ile kutlandı. İl Başkanı Mehmet Korkmaz...

MHP Muğla İl Başkanlığı tarafından 3 Mayıs günü kutlanan Türkçülük Bayramı düzenlenen basın açıklaması ile kutlandı. İl Başkanı Mehmet Korkmaz yaptığı basın açıklamasında Türklerin Türkçülük gününü kutladı.

Tophane Askeri hapishanesinde 10 mahkumun “Ankara Nümayışı” anmak amacıyla başlattığı ve 3 Mayıs 1945 tarihinde Irkçılık-Turancılık davasının ardından mahkumların kutlamasıyla başlatılan Türkçülük günü, bugünde kutlandı. MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz yaptığı basın açıklamasında 3 Mayıs 1944 yılının tarihi bir dönüm noktası, milli ve sivil savunma adı olduğunu söyledi.

İl Başkanı Mehmet Korkmaz, 3 Mayıs Türk Milliyetçiliğinin siyasi ortamda vücut kazandığı gün olduğunu vurgularken, 3 Mayıs 1944 bir tarihin bitişi olduğunu söyledi. Korkmaz, “ Artık bu ülke topraklarında keyfi iktidar arayışının bittiğini, insan haklarını çiğneyen despot yönetimlerin halk nezdinden itibarını sıfırladığı insanca yaşamın ancak demokratik rejimlerde mümkün olduğunun anlaşılmasıdır. Bunun gibi nice anlamlar yüklediğimiz bu gün asil bir milletin kendi diyarında varlığını haykıran çığlığın iz düşümüdür. Evet maddeci bir tarihin mantığını, dünya önünde yırtarak, tarihin ve cihanın son sözünü yine bir söyleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 767 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.