Kaçak avcıların korkulu rüyası DKMP
Usulsüz avlanmaya yönelik ihbarlar üzerine özellikle Bafa Gölü ve Güllük Dalyanı’nda denetimlere ağırlık veren Milas Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği ekipleri, yasak alanlarda belgesiz bir şekilde av yapan kaçak avcılara şok baskınlar gerçekleştiriyor.
Milas Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği, gece-gündüz gerçekleştirdikleri denetimlerle kaçak avcılara göz açtırmıyor. Son dönemde özellikle Bafa Gölü ve Güllük Dalyanı ağırlıklı olmak üzere denetimlerini sıklaştıran ekipler, kaçak avcıların korkulu rüyası oldular. Denetim sırasında şüphelileri titizlikle değerlendiren DKMP ekipleri, Güllük Dalyanı’nda 4 kişi, Bafa Gölü’nde de 4 kişi olmak üzere toplam 8 kaçak avcıya idari para cezası uyguladı. İdari para cezasının yanı sıra denetimlerde ele geçirilen ruhsatsız ve takozsuz 5 tüfeğe el konuldu.
USÜLSÜZ YÖNTEMLERLE YAPILAN AVCILIĞA MÜSAADE YOK!
Milas Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği, bıldırcın ve diğer av hayvanlarının sesini çıkaran cihazlarla avcılık faaliyeti yapan hilebazlara da gerekli cezai işlemleri uygulamaktan geri kalmıyor.
Hileli yöntemler kullanan ve av hayvanlarını avlanma dönemleri dışında öldüren kaçak avcılara yönelik denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceği belirtilirken; avlanma dönemlerinin dışında avcılık faaliyeti yapan, avcılık etiğiyle bağdaşmayan yöntemler kullanarak doğal yaşama zarar veren ve belgesiz avcılık yapan şahıslar hakkında ihbarda bulunulması istendi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.