Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer tarafından 07 Eylül 2022 tarihinde tescil edilmesi sağlanan Çaykama Böreği eşsiz lezzeti ile her öğün sofraları süslüyor.
Milas’ta bu lezzeti coğrafi işarete uygun yapan Milas Ticaret ve Sanayi Odası Üyesi Börek Evi Ustası Hande Ölmez, çaykama böreği’nin geleneksel tarifini paylaştı. Bu börek diğerlerinden farklı olarak yufka kullanılmadan yapılıyor. Hamurunda buğday unu ve mısır unu kullanılıyor. Milas’a özel otlar olan Kerdime (tere), köremen (dağ pırasası), ve kişkincik (kişniş) ile tatlandırılıyor. Ayrıca, dalgan(ısırgan otu), dereoto, maydanoz, ıspanak, pazı, pancar yaprağı, pırasa, marul, kapçık, kuş yüreği, taze soğan ve labada otları kullanılıyor. Milas çaykamasının önemli detaylarından biri de hamurun, kese yoğurdu ve Memecik zeytinyağı ile yoğrulmasıdır.
Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, bu özel lezzetin sadece yerelde değil, uluslararası alanda da tanıtılması için çalışmalar yapıldığını belirtti. Özer, “ Geçtiğimiz yıl İskoçya’ya gittiğimizde, yanımızda çaykama ve tepsi böreğini götürdük. Tadına bakan herkesin ilgisini çekti. Şu an bu lezzeti yurtdışına nasıl taşıyabileceğimizin planlamasını yapıyoruz” ifadelerini kullandı.