Milas Zeyinyağı ‘üstün lezzet ödülü’ aldı

Milas Zeyinyağı ‘üstün lezzet ödülü’ aldı
Milas Zeytinyağı, Belçika’da düzenlenen İnternational Taste&Qality Institute de (ITQ-Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü)  yarışmasında altın...

Milas Zeytinyağı, Belçika’da düzenlenen İnternational Taste&Qality Institute de (ITQ-Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü)  yarışmasında altın madalya ve Üstün Lezzet Ödülü aldı. Ürün sahibi Ali Osman Menteşe, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ı makamında ziyaret ederek, aldığı 'Üstün Lezzet Ödülü' belgesinin bir kopyasını başkan Tokat’a takdim etti.

Ali Osman Menteşe kendi tesislerinde ürettiği Menteşe Som Zeytinyağı ile Belçika merkezli enstitü olan İnternational Taste&Qality Institute de (ITQ-Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü) katıldığı yarışmada ürettiği zeytinyağı ile altın madalya ve Üstün Lezzet Ödülünü aldı. Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü  tarafından yapılan değerlendirmelerde Üstün Lezzet Ödülünü almayı hak kazanan Milaslı çiftçi Ali Osman Menteşe, ödülünü 31 Mayıs'ta Belçika'da yapılan törenle aldıktan sonra Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat'a makamında başarı belgesinin bir kopyasını hediye etti.

Menteşe konuşmasında, amacının Milas'ta üretilen zeytinyağının üstün kaliteli olduğunu uluslararası düzeyde belgeleyerek, Milas'taki üreticiler başta olmak üzere tüm çiftçilere örnek olmak istediğini vurguladı.

Ali Osman Menteşe’nin başarılı çalışmaları üzerinde konuşan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise Ali Osman Menteşe'nin daha önce de başka bir uluslararası yarışmada, kendi ürettiği zeytinyağı ile gümüş madalya aldığını belirterek ‘bu kez altın madalya ile gelen Ali Osman Menteşe her geçen gün başarısını arttırmakta, kendisi çiftçilik kimliğinin yanında bunu bilimsel kriterlere oturtabilen ender insanlarımızdandır. Biz onun bu çalışmalarından dolayı kendisiyle gurur duyuyoruz, almaya hak kazandığı belgeyi odamda gururla asacağım’ dedi.

Bu haber toplam 576 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.