Milas’ta 2 milyar TL’lik GES projesi halka sorulacak

Milas’ta 2 milyar TL’lik GES projesi halka sorulacak
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Muğla’nın Milas İlçesi Kalınağıl Mahallesinde Regnum Enerji Yatırımları A.Ş. tarafından yapılması planlanan “Karacahisar GES ve Elektrik Depolama Tesisi Projesi” için 4 Temmuz’da Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek. Söz konusu proje alanı, “Tarım Arazisi”, “Orman Alanı” sınırları içerisinde yer alıyor. Proje bedeli 2 milyar TL olarak belirlendi.

Muğla’nın Milas İlçesi Kalınağıl Mahallesinde, tapuda 101 Ada, 357 nolu parselde Regnum Enerji Yatırımları A.Ş. tarafından “Karacahisar GES (50,124 MWm/ 50,124 MWp/ 48 MWe69,41 ha) ve Elektrik Depolama Tesisi2 (48 MWe / 48 MWh) Projesi” nin yapılması ve işletilmesi planlanıyor. Proje için 6 Mart’ta ÇED süreci başlatılmıştı.

gess.png

4 TEMMUZ’DA HALKA SORULACAK

Söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla 4 Temmuz’da Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek.

Halkın Katılım Toplantısına ilişkin yapılan duyuru şu şekilde:

“MUĞLA ili MİLAS ilçesi sınırları içerisinde REGNUM ENERJİ YATIRIMLARI A.Ş. tarafından yapılması planlanan KARACAHİSAR GES (50,124 MWm / 50,124 MWp / 48 MWe-69,41 ha) VE EDT (48 MWe / 48 MWh) projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme süreci başlamış ve Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası halkın görüşüne açılmıştır. Söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince 04/07/2024 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecektir.ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya MUĞLA Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilirler. Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve MUĞLA Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden bilgi alınabilir. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur.”

dasdadad.png

“TARIM ARAZİSİ”, “ORMAN ALANI” SINIRLARI İÇERİSİNDE YER ALIYOR

ÇED dosyasında yer alan bilgilere göre; GES sahası toplam 69,41 hektar. Proje kapsamında yıllık azami elektrik üretim miktarı 82.500.000 kwh/yıl olarak planlanıyor. Söz konusu proje alanı, Aydın-Muğla-Denizli Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı N19 Paftasında “Tarım Arazisi”, “Orman Alanı” sınırları içerisinde yer alıyor.

PROJE BEDELİ 2 MİLYAR TL OLARAK BELİRLENDİ

Söz konusu proje kapsamında inşaat ve işçilik giderleri, kullanılacak makine ve ekipmanlar, lojistik ve danışmanlık giderleri göz önünde bulundurularak proje bedeli 2 milyar TL olarak belirlendi.

Bu haber toplam 98 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.