Milas’ta facia 7 ölü

Milas’ta facia 7 ölü
MUSTAFA İNCİ Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Güllük beldesinde atık su arıtma tesisinde meydana gelen metan gazı patlamasında birisi hastanede toplam...

MUSTAFA İNCİ Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Güllük beldesinde atık su arıtma tesisinde meydana gelen metan gazı patlamasında birisi hastanede toplam 7 kişi yaşamını yitirdi.  AKUT ekipleri metan gazı kuyusunda yaptıkları aramalarda 2 kişinin cesedine ulaştı. 4 kişinin cesetlerinin aranmasına devam ediliyor. Metan gazından zehirlenen bir kişi ise hastanede yaşamını yitirdi. Milas Kaymakamı Bahatttin Atçı “ arama kurtarma ekiplerimiz 2 işçinin cesedine ulaştı” dedi.

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Güllük Beldesi'nde belediyenin 35 yıllığına yap işlet devret modeli ile kiraya verdiği atık su arıtma tesisinde metan gazı patlaması meydana geldi. Patlama sırasında Mustafa Kum metan gazı kuyusuna düştü. Kuyuya düşen arkadaşını kurmak üzere Hasan Özgür kuyuya indi. Ancak her ikisinden de uzun süre haber alınamayınca için İsmet Özdemir, Mevlüt Özbek, Serkan Miral, Yüksel Kum, Özcan Özkan’da su kuyusuna indi. Kuyuya inen o işçilerden de haber alınmadı.  Son olarak ekip şefi Mustafa Öztürk kuyuya indi.

Metan gazı kuyusuna inen ekip şefi ve işçilerden haber alınamayınca UKUT ve il afet Durum Müdürlüğü ekiplerine haber verildi. Ekipler olay yerine gelerek metan gazı kuyularına indi. Mustafa Öztürk aşırı metan gazı zehirlenmesi nedeniyle ilk önce Milas 75’inci yıl daha sonra Bodrum’da özel bir hastaneye sevk edildi. Akut ekipleri Hasan Özgür, İsmet Özdemir, Yüksel Kum, Mevlüt Özbek, Serkan Miral ve Özcan Özkan’ın cesetlerine uzun aramalar sonrasında ulaştı. Bodrum’da özel bir hastaneye kaldırılan Mustafa Öztürk’ün de yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Milas Kaymakamı Bahattin Atçı “ Arıtma tesisinde ki elektrik bakım işini yapan işçilerden birisinde metan gazı kuyusuna düşmüş. Diğer işçi arkadaşları da düşen arkadaşlarını kurtarmak için gidiyor.  Toplam 6 işçi metan gazı kuyusuna indi. Son olarak ekip şefleri kuyuya iniyor.  Arama kurtarma ekiplerimiz 2 işçinin cesedine ulaştı. 4 işçiye ulaşmak için büyük çaba sarf ediyorlar. Arama kurtarma çalışmasına katılan 3 itfaiye ekibi de metan gazından zehirlendi ve hastaneye kaldırıldı. Metan gazı kuyusunda ki su boşaltılmaya başlandı. İçeride bulunan işçilerimizin cesetlerine ulaşacağız” dedi.

Bu haber toplam 821 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.