Milas’ta yeni bir maden projesine onay!

Milas’ta yeni bir maden projesine onay!
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Muğla’nın Milas ilçesi ve Aydın’ın Çine ilçesi sınırları içerisinde Alinda Madencilik San. ve Tic. A.Ş. tarafından IV. Grup Feldispat Madeni Ocağı’nda kapasite artışı için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca “ÇED Olumlu” kararı verildi.

Milas’ın Akkovanlık ve Soğukoluk Mahalleleri sınırları içerisinde, Alinda Madencilik San. Ve Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan Feldispat Ocağı Kapasite Artışı projesi ile ilgili olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na sunulan ÇED Raporu İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından incelendi ve değerlendirildi. Projeye Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca “ÇED Olumlu” kararı verildi.

150,47 ha büyüklüğündeki İşletme Ruhsatı ve İşletme İzin alanı içerisinde 148,78 hektarlık kısım ÇED alanı olarak belirlendi.

Proje alanı, Aydın-Muğla-Denizli Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı N19 paftasında, ve Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanan 1/25.000 Ölçekli Nazım İmar Planında tarım ve orman arazisi olarak belirlenen sahalardan oluşuyor. Proje sahası Büyük Menderes Havzası sınırlarında yer alıyor.

ÇED talep alanına en yakın korunan alan bakımından değerlendirildiğinde; 14 km Doğusunda Doğal Sit Alanı bulunuyor.

Bu haber toplam 4112 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum