Milletvekili Adayları Nerede?

Milletvekili Adayları Nerede?
Aslında bugün içimden hiç siyaset yazmak gelmiyor ama gelin görün ki yazının yayınlandığı paratesi günü seçimlere 26 gün kalmış oluyor. Partiler...

Aslında bugün içimden hiç siyaset yazmak gelmiyor ama gelin görün ki yazının yayınlandığı paratesi günü seçimlere 26 gün kalmış oluyor. Partiler ve adaylar kendi belirledikleri çalışma planlarını sürdürüyor.

***

AK Parti’de adaylar genel merkez tarafından belirlenen strateji ile İl Seçim Koordinasyon Merkezi tarafından kendilerine verilen programları uyguluyor. CHP’de seçime 1 aydan kısa süre kala ilçe kongreleri yapılıyor. MHP’de adaylar il teşkilatı, ilçe teşkilatını gören yok.  Sanırım seçim üstüne seçim, hem seçmeni hem de siyasi parti teşkilatlarını yordu.

***

Seçime kısa zaman kala partilerin çalışma ve stratejilerini şöyle bir gözden geçirelim isterseniz. Tabi bu bakışımızı Muğla ile sınırlayalım zira Muğla ülke genelini yansıtmaz. Ofisin penceresinden bakıp Muğla sokaklarından ülke geneli yorumu yapanlardan değiliz. Genel olarak bir bakalım. İl genelinde siyasi partilerin açtığı bir seçim ofisi var mı? Yok! Gelin gibi süslenerek üzerine ses sistemleri konan sokak sokak gezen araçlar var mı? Yok! Yanına partilileri alıp esnaf, çarşı Pazar gezen aday var mı? Eh işte birkaç tene var.

***

Partiler nasıl çalışıyor peki.

AK Parti belki de bu seçimi en ciddiye alan parti. Tek başına iktidarı yakalamak için genel merkezde kurulan SKM (Seçim Koordinasyon Merkezi) ürettiği proje ve çalışma şekli ile yine dikkatleri çekiyor. İl il yapılan değerlendirme sonuçları ile adayların hangi mahallede meler konuşacakları, kimleri ziyaret edecekleri belirlenmiş. Birçok ilçede kanaat önderleri ve ev ziyaretleri ön planda tutuluyor. Sonuç odaklı nokta atışları yapılmaya çalışılıyor. AK Parti ikinci sıra adayı eski İl Başkanı Nihat Öztürk iddialı “Bu seçimde oylarımızın Muğla’da bile nasıl artığını herkes görecek” diyor. İlk sıra adayı mevcut milletvekili Hasan Özyer henüz sahalarda fazla görünmedi. Üçüncü sıra adayı Elvan Göçer kırsalda ve kadın seçmende karşılık bulacağı düşünülerek mahalle ve köylerde ağırlıklı kullanılıyor. Muhittin Kayabaş, Mehmet Tire ve İsmail Baykal ise seçim çevrelerinde seçmenle birebir diyaloglarda bulunuyor. İl başkanı İhsan Küreci ve il yönetimi kendi ekipleri ile lokal ziyaretler yaparken ilçe teşkilatları milletvekili adaylarının programları çerçevesinde çalışmalarını sürdürüyor.

***

CHP’de ise seçim genel merkezin açıkladığı seçim bildirgesi ile sürüyor. Açıklanan seçim bildirgesinde yeni bir şey yok makyaj yapılmış ısıtılıp tekrar sunulmuş. Geçtiğimiz haziran seçimlerinde onbir milyona vaat edilen 2 maaş ikramiye seçmende karşılık bulmadı. Bu kez neler olacak göreceğiz. CHP yerel yönetimleri elinde bulundurduğu illerde yerel yöneticilerin çalışmaları ile seçmenden oy almanın hesaplarını ve çalışmalarını yapıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün “1 kasım 4 vekil” söylemi de bunun bir yansıması. Başkan gürün bu sözleri ile aslında Büyükşehirden hizmet alan muhtarlara mesaj veriyor.

***

MHP’de listelerin oluşması ile seçmen yoğunluğunun en fazla olduğu Bodrum ilçesinden başlayan bir hareketlilik beklenirken İl Başkanı Mehmet Korkmaz başta olmak üzere teşkilatların üzerine ölü toprağı atılmışçasına bir sessizlik var. Mevcut milletvekili Mehmet Erdoğan bile sahaya henüz inmedi.

***

Aslında herkes halinden memnun. CHP dördüncü milletvekilini çıkarmak için, AK Parti ilk kez üçüncü milletvekilini çıkarmak için, MHP ise ikinci milletvekilini çıkarmak için çaba sarf etmiyor. Seçmen kendi içinde vereceği oyu hazırlamış. Çalışmayana ekmek yok.

Bu haber toplam 440 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.