Milletvekili Özyer: " Fethiye Üniversitesi'ni Kazandıracağız"

Milletvekili Özyer: " Fethiye Üniversitesi'ni Kazandıracağız"
AK Parti Muğla Milletvekili ve adayı Hasan Özyer, seçim çalışmaları kapsamında, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Ali Mefharet Koçman meslek...

AK Parti Muğla Milletvekili ve adayı Hasan Özyer, seçim çalışmaları kapsamında, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Ali Mefharet Koçman meslek Yüksekokulu'nu ziyaret etti. Beraberinde Ak parti İlçe başkanı Kadir Sarıhan ve yönetim kurulu üyeleriyle ziyarette bulunan Özyer, yüksekokul yetkililerinden bilgi alıp, sorunlarını dinledi. Milletvekili Özyer, burada yaptığı konuşmada, Fethiye'nin hızla gelişen bir ilçe olduğunu söyledi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin son yıllarda büyük bir ivme kazandığını belirten Özyer, Fethiye'de üniversite kurulması için 3 fakülteye ihtiyaç duyulduğunu, mevcut iki fakültenin yanı sıra yüksekokulunda fakülteye çevrilerek Fethiye Üniversitesi'ni Fethiye'ye kazandıracaklarını dile getirdi. Hasan Özyer, geçtimiz günlerde sürecin hızlanması adına üniversite rektörüyle görüştüğünü, kendisinden de çok ciddi destek aldığını kaydetti.

Artık dünyadaki rekabetin eğitimle yapıldığına dikkati çeken Özyer, "Bugün Türk insanı eğitime çok önem veriyor. Bir çok aile çocukları okusun diye mücadele veriyor. Eksiklerimiz var ama inşallah dünyayla rekabet edecek bir eğitim düzeyine geliriz. Toplumların barış içinde yaşamaları, rekabette güçlü olması çok önemli. Dünyada acımasız bir rekabet var ve bu rekabette güçlü olanlar eğitimde ileri seviyeye gelmiş olanlar. Türkiye'de son yıllarda ciddi ödenekler ve yatırımlar var" dedi.

Üniversitelerin bir ilin kalkınmasında lokomotif görevi gördüğüne değinen Özyer, şöyle konuştu:

"Çünkü her türlü imkanı var. Laboratuarı, teknik personeli var. Bölgenin ihtiyacı olan ara elemanı yetiştirmeli. O bölgenin özelliklerine göre planlama yapmalı. Gerekirse özel ve reel sektöre yardımcı olabilmeli. Yatırımların artması ve bölgenin kaynaklarının hayata geçirilmesinde üniversitelere önemli görevler düşüyor. Üniversiteler siyasetin içinde belli bir polemiklerle çok zaman kaybetti. İstiyorum ki bunlarda vazgeçilsin değerli insanlarımız hep ülkeye yardımcı olabilmek için mücadele etsinler istiyorum. Hangi görüşten olursa olsun eğitim kurumları kaliteli insan yetiştiren, dünya standartlarında evrensel değerlerle insan yetiştiren kurumlarımız olmalı. Eskiden üniversite sayısı sınırlıydı. Bugün neredeyse üniversitenin olmadığı bir il yok. Yaklaşık 160 üniversitenin Türkiye'de olması gerçekten umut verici. Bugün artık öğrencilerimiz üniversiteye gidebiliyorlar. Ama daha da kaliteli dünyayla rekabet edebilecek üniversiteleri ileri de görürüz. Muğla'nın bütün ilçelerinde yüksek okulların açılması önemli. Zaten bu da hükümetimizin bir politikası." İşletme Fakültesi Sekreteeri Gürcan Kara ise fakültenin 20 bin metrekare alanda inşaatının devam ettiğini söyledi. Kara, fakültenin 2 bloğunun bitmek üzere olduğunu, bir bloğunun da Fethiye Beldiyesi ve kurulan bir derneğin yürüttüğünü anlattı. Bazı nedenlerden dolayı 2 bloğun inşaatının yavaşlandığını kaydeden Kara, "Sayın vekilimize de durumu arz etmek istiyorum.  Gönlümüz işletme fakültesi değil, Fethiye'de bir üniversite kurmak. Biz Fethiyeliler olarak buraya bunun için geldik. Sayın vekilimizden eğitime olan katkılarını biliyoruz. Fethiye'nin bir üniversiteye ihtiyacı var. Bin 200 dönüm alanımız var. 7 tane fakülte binası, rektörlük binası ve ekleriyle beraber bir üniversite kampüsü bulunmaktadır. İnşallah önümüzdeki dönemde katkılarının büyük olacağını düşünüyoruz. 20 bin metrekare kapalı alanımız var. Bu binada geçici olarak 400 öğrenciyle hizmet veriyoruz" diye konuştu. Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlisi Birol Öztürk de okulun bölgenin sektörel ara elaman ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulduğunu vurguladı. Okulda ikinci ve normal öğretim olmak üzere bin 500 öğrencinin eğitim aldığını anlatan Öztürk, şunları kaydetti: "7 bölünde 6 programımız var. Programlarımız sektörün ihtiyaçlarına güncellenmektedir. Öğrenci saymız belki bölgein sektörel ihtiyacına karşılık verecek nitelikte değil ama sürekli büyümeye çalışıyoruz. Katılım olarak ta sektörde yeterli alt yapıyı oluşturmaya çalışıyoruz. Okulumuz yaklaşık 500 dönüm üzerine kurulu. 3 bin 500 metrekare kapalı alan, 3 bin 800 metrekarede açık alanımız mevcut. Uygulama ve teknik programlara ait labaratuvarlarımız var."

Bu haber toplam 783 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.