Milyarderler Muğla Sahillerinde

Milyarderler Muğla Sahillerinde
Türkiye’nin en gözde turizm merkezlerine sahip olan Muğla dünyanın sayılı milyarderlerini sahillerinde ağırlıyor. Milyon dolarlık yatlarıyla Bodrum,...

Türkiye’nin en gözde turizm merkezlerine sahip olan Muğla dünyanın sayılı milyarderlerini sahillerinde ağırlıyor. Milyon dolarlık yatlarıyla Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi tatil merkezlerini tercih eden milyarder iş adamları ülke tanıtımına da katkıda bulunuyorlar. İtalyan milyarder Flavio Briatore, Dünyanın 9’uncu zengini Rus işadamı Oleg Deripaska, Kuveytli milyarder iş adamı Yusuf Ahmed Alghanim bunlardan sadece bazıları.

Rus Milyarder Oleg Deripaska

Yılda 3 milyonun üzerinde yerli ve yabancı turistleri ağırlayan Muğla 2015 turizm sezonunda milyarder işadamlarını ağırlıyor. Bu güne kadar Yunanistan ve İspanya sahillerini tirceh eden zengin iş adamları bu turizm sezonunda Muğla sahillerini tercih etmeye başladı. Rusya’nın sayılı zenginlerinden olan 21.2 milyar dolarlık mal varlığı ile dünyanın en zengin işadamları arasında dokuzuncu sırada gösterilen, Rusya Devlet Başkanı Putin’e yakınlığıyla tanınan Rus işadamı Oleg Deripaska ve ailesi tatil için Bodrum’u tercih etti. Rus işadamı Oleg Deripaska’nın Bodrum’da 60 metre uzunluğundaki ’Sputnik’ ve 75 metre uzunluğundaki 140 milyon dolar değerindeki ‘Queen K’ isimli iki lüks yatı bulunuyor.

Kuveytli Milyarder Ahmed Alghanim

Tatil için Muğla sahillerini tercih eden bir başka milyarder ise Kuveytli iş adamı Yusuf Ahmed Alghanim'a. Yusuf Ahmed Alghanim İngiliz bayraklı "Samar" isimli süper motoryat ile Bodrum'a geldi. Bodrum Kalesi açıklarına demirleyen yaklaşık 250 milyon dolar değerindeki yat, 77 metre uzunluğunda ve 13 metre genişliğinde. Toplam 44 kişi kapasiteli yatta, 5 güverte, 17 kabin, 2 havuz, 3 jetski, 1 sürat motoru, 1 helikopteri, 1 zodyak bot, bar, spor salonu, buhar odası ve yemek salonu bulunuyor.

İtalyan Milyarder Briatore

Bodrum sahillerini tercih eden bir başka milyarder ise İtalya’nın en zengin iş adamı  Flavio Briatore oldu. İtalyan milyarder 64 yaşındaki Flavio Briatore, manken eşi Elisabetta Gregoraci ve çocukları Falco ve Hortensia ile birlikte, 30 milyon Euroluk 65 metre uzunluğundaki Force Blue isimli yatıyla, Yunanistan’dan Muğla Bodrum’a geldi.

MUSTAFA İNCİ

Bu haber toplam 425 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.