MİLYON DOLARLIK OPERASYON

MİLYON DOLARLIK OPERASYON
Türkiye’de sadece Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan paha biçilemeyen ‘diaspor’ madeninin karat fiyatı Amerika’da 10 bin dolar. Milas’ın Pınarcık...

Türkiye’de sadece Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan paha biçilemeyen ‘diaspor’ madeninin karat fiyatı Amerika’da 10 bin dolar. Milas’ın Pınarcık mahallesinde  E.Ç ve H.Ş isimli iki kişi Türkiye’de satışı yasak olan diaspor madeninden 5 kilogram çıkarttı. Jandarma ekipleri düzenlediği operasyonla iki kişiyi gözaltına aldı.

Türkiye’de Satışı Yasak

Diaspor madeni Türkiye’de sadece Muğla’nın Milas ilçesi Pınarcık mahallesinde çıkartılıyor. Türkiye’de satışı yasak. Sadece Almanya ve Amerika’ya ham madde olarak ithal ediliyor. Almanya ve Amerika’da işlendikten sonra karatı 10 bin dolardan satılıyor. Milas jandarma ekipleri iki kişinin diaspor madeni çıkarttığı ihbarını aldı. Ekipler savcılıkla temasa geçti ve savcılık talimatıyla operasyon başlatıldı.  Jandarma ekipleri E.Ç ve H.Ş isimli iki şahsı teknik takibe aldı. Ekipler E.Ç ve H.Ş’nin kullandığı arabayı ilçe çıkışında durdurdu. Arabada yapılan aramada 5 kilogram diaspor Madeni Ele Geçirildi. Gözaltına Alınan E.Ç Ve H.Ş’nin Sorguları Devam Ediyor.

Mustafa İnci

Bu haber toplam 744 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.